Den beste greske salaten

Gresk salat_2

Dette er en av mine absolutte favorittsalater – jeg bare elsker det friske, sprø (salat, agurk) mot det søtlige (modne tomater) og det salte (fetaost og oliven). Dressingen er alfa og omega for å få fram de gode smakene, og ikke minst oregano. Merker jeg begynner å glede meg til varme og late sommedager hvor en sånn salat til middag er helt innafor. I mellomtiden nyter jeg den som lunch, helst med vårsola stikkende inn gjennom vinduet…

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 1/4 liten rødløk
  • 4 modne tomater
  • 1/2 agurk
  • en håndfull svarte oliven
  • noen stilker bladpersille eller dill
  • 2 ss god olivenolje
  • 2 ts rødvinseddik (eller bruk sitronsaft om du vil)
  • 80-100 g fetaost
  • 1/2 ts tørket oregano
  • salt og pepper

Skjær rødløken i så tynne skiver du kan og ha den oppi en stor bolle.

Grovhakk tomater og agurk og ha dem oppi bollen sammen med rødløken.

Del olivenene i to med en kniv eller bare «riv» dem i to med hendene og ha dem oppi bollen med det andre. (Hvis de har stein så fjern steinene først.)

Smuldre opp fetaosten i noen små og noen litt større biter og ha dem oppi bollen, hakk opp persille eller dill og tilsett dette også.

Tøm olivenolje og rødvinseddik i et tomt syltetøyglass el.l., tilsett oregano og krydre med salt og pepper. Sett på lokk og rist glasset godt. Tøm dressingen over salaten og bland alt sammen.

Fordel salaten på to tallerkener og servér straks eller med én gang.

Lukk øynene og forestill deg stekende sol og bølgebrus fra havet…

Gresk salat_liggende

Følge gjerne Marias salt og søtt på instagram og facebook!

-Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *