Crunchy energibarer med mørk sjokolade

Energibarer_2

Skal du ut på tur med ungene i helgen? Ikke det sa du? Du kan likevel lage disse deilige energibarene, de er supre å ha i fryseren til de dagene du ikke rekker å spise frokost, eller om du eller andre familiemedlemmer trenger et lite kick av et mellommåltid. Funker også som et litt mer næringsrikt alternativ til Kvikk Lunsj på turen.

Tips: pakk inn noen barer hver for seg i plastfolie og putt i fryseren – da er det bare å legge en rett i veska når du bare har tid til å løpe gjennom kjøkkenet.

Tips 2: hvis du bruker glutenfrie havregryn blir disse energibarene helt glutenfrie.

Du trenger:

  • 50 g smør
  • 3 ss lys sirup eller honning
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 75 g lyst brunt sukker
  • 30 g All-bran (eller lignende)
  • 40 g solsikkefrø
  • 40 g gresskarfrø
  • 40 g hakkede nøtter, f.eks mandler og paranøtter
  • 75 g mørk sjokolade, grovhakket

Sett ovnen på 170 C. Kle en 20 x 20 cm form med bakepapir.

Ha smør og sirup i en kasserolle og sett den på lav varme til alt er smeltet. Avkjøl.

Ha de resterende ingrediensene i en bolle og bland det godt. Tilsett den avkjølte smørblandingen og rør til alt er godt blandet.

Hell alt over i den klargjorte formen og trykk blandingen ned med baksiden av en skje for å gjøre den kompakt og jevn.

Stek på 170 C i 30 minutter, ta formen ut av ovnen og la den avkjøles i et kvarters tid. Bruk en skarp kniv og markér 10-12 biter (bare lag et hakk i overflaten der du vil skjære opp i biter etterpå). Når den er helt avkjølt kan du løfte hele greia opp av formen ved hjelp av bakepapiret, skjær deretter helt gjennom der du markerte tidligere.

Oppbevares tørt og kjølig i en boks eller plastpose, disse kan også fryses.

Write a comment

Your email address will not be published.