Valentindagsfrokoster

Frokostcollage

I år er Valentinsdagen på en lørdag, så da er det virkelig anledning til å diske opp med frokost på sengen, eller en lang og deilig frokost med avis og masse kaffe… For de av dere som ikke er frokostmennesker kan forslagene mine like gjerne være brunch, lunch eller mellommåltid. Når det er sagt så trenger det absolutt ikke å være Valentine’s Day for å servere din utkårede noe skikkelig godt til frokost…

Superenkelt og raskt lager du denne; det er ikke engang en oppskrift her på bloggen, bare en skål med favoritt-yoghurten (vanilje i mitt tilfelle) toppet med blåbær og et dryss med knasende müsli. Det tar ett minutt å lage….

Yoghurt med blåbær_2

Valentine’s Day er jo importert fra de engelskspråklige landene, så hvorfor ikke lage engelske tekaker til frokost? Deigen kan settes dagen før og kaldheves i kjøleskapet over natten, eller lag dem på forhånd og frys ned. De tiner fort, og skal helst en tur innom brødristeren uansett. Oppskriften finner du her.

Teackaes_insta

Enda en frokost som kan forberedes kvelden i forveien er disse fantastiske müslipannekakene som er helt nydelige på smak. Basen for røren er en havregrøt som står i kjøleskapet over natten, så disse er fort gjort å steke mens man brygger kaffen. Hvis du vil lage fruktkompott til å servere ved siden av så kan også denne lages på forhånd, bare kjør den noen sekunder i mikrobølgeovnen rett før servering så er den god som ny. Oppskriften på müslipannekaker finner du her.

Muslipannekaker_3

De som ikke er så keen på mat om morgenen kan få litt energipåfyll ved hjelp av en frisk og fruktig smoothie. Det er ingen regler for hva man kan ha i blenderen, men jeg liker godt å ha i banan, frosne bær og juice, og evt en skje havregryn eller kli. Oppskriften på min favorittsmoothie finner du her.

Smoothie_1

Hvis du trenger flere forslag til frokoster så ta en kikk i frokostarkivet, du finner det her.

Ha en herlig dag!

-Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *