Müslipannekaker med fruktkompott

(Scroll for English)

Muslipannekaker_1

Müsli, pannekaker og frukt i én og samme frokost, her er det bare kaffen som mangler så er du i frokosthimmelen. Du har sikkert hørt om Bircher müsli, eller det som på norsk ofte blir kalt kjøleskapsgrøt eller overnattingsgrøt. Røren til disse herlige pannekakene lages på samme måte, altså den gjøres klar kvelden før, slik at veien er kort til velduftende, nystekte pannekaker når man står opp.

I år er Valentinsdagen på en lørdag, noe å servere til din utkårede, kanskje? 🙂

Du trenger:

(nok til 4-5 personer)

  • 100 g lettkokte havregryn
  • 2 ss solsikkefrø
  • 2 ss kruskakli
  • 2 ss hakkede mandler
  • 2 ss rosiner eller tørkede tranebær (valgfritt)
  • 3 dl melk
  • 50 g fin sammalt hvetemel (eller bruk vanlig hvetemel)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1 ss brunt sukker (valgfritt)
  • 2 store egg
  • smør, til steking
  • evt. yoghurt, til servering

Fruktkompott:

  • 125 g frosne tranebær (eller andre bær du liker)
  • 1 eple, skrellet og skåret i terninger
  • 1 1/2 dl eplejuice eller annen juice
  • 2-4 ss sukker

Ha havregryn, solsikkefrø, kruskakli, mandler, rosiner/tranebær og melk i en bolle. Rør det sammen, dekk til med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet over natten, eller minst en time.

Fruktkompotten lages helt enkelt ved å ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp og la det putre i ca 10 minutter eller til frukten er mør og juicen er redusert. (Hvis du vil gjøre dette dagen før så går det helt fint, ha kompotten over i en bolle og sett i kjøleskapet. Når du vil spise kjører du den bare noen sekunder i microbølgeovnen.)

Ta bollen med havregrynsblandingen ut av kjøleskapet når du er klar til å steke pannekakene. Rør inn mel, bakepulver, kanel, sukker og egg. Hvis det passer sånn så har røren godt av å stå i 10 minutter før du begynner å steke, men det er ikke strengt nødvendig.

Smelt litt smør i en stekepanne på medium/høy varme og lag små pannekaker av røren. Jeg lager dem ca 10 cm i diameter, da får jeg omtrent 10-12 pannekaker tilsammen.

Stek dem i 2-3 minutter eller til små luftbobler kommer til overflaten, da snur du dem og steker i 2-3 minutter til. Hold pannekakene varme mens du steker resten av røren, evt. legg dem på en tallerken og dekk til med et rent kjøkkenhåndkle.

Servér pannekakene med fruktkompott og en klatt yoghurt, og gjerne noen ekstra hakkede mandler. Kaffe ved siden av er obligatorisk!

Muslipannekaker_2

English

You’ll need:

(Serves 4-5)

  • 100 g rolled oats
  • 2 tbsp sunflower seeds
  • 2 tbsp wheat germ
  • 2 tbsp chopped almonds
  • 2 tbsp raisins or dried cranberries (optional)
  • 300 ml milk
  • 50 g wholewheat flour (or use plain if you prefer)
  • 1 1/2 tsp baking powder
  • 1/2 tsp ground cinnamon
  • 1 tbsp brown sugar (optional)
  • 2 large eggs
  • butter, for frying
  • yogurt, to serve (optional)

Fruit compote:

  • 125 g frozen cranberries (or other berries you like)
  • 1 apple, peeled and diced
  • 150 ml apple juice
  • 2-4 tbsp sugar

Put the oats, sunflower seeds, wheat germ, chopped almonds, raisins/cranberries and milk into a bowl and stir to combine. Cover with a plate or some cling film and place in the fridge overnight or for at least 1 hour.

Make the fruit compote by combining all the ingredients in a small pan and bring to a gentle boil. Simmer for about 10 minutes until the fruit is tender and the liquid reduced. (You can make this the day before.)

When you are ready to fry the pancakes, fetch the pancake batter from the fridge and stir in the flour, baking powder, cinnamon, sugar and eggs.

Melt some butter in a frying pan on medium/high heat and dollop the mixture into the pan. I like to make these about 10 cm in diameter, in which case I’ll have 10-12 pancakes alltogether.

Fry for 2-3 minutes or until small air bubbles appear on the surface, then flip and fry for another 2-3 minutes. Keep warm whilst frying the rest of the pancakes.

Serve warm with the fruit compote (you may want to heat it in the microwave) and some yogurt. Sprinkle with extra chopped almonds for some crunch.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *