
Så var det søndagkveld igjen og tid for å begynne å tenke på hva man skal handle inn og spise neste uke. Jeg kan varmt anbefale denne «lune» salaten som kanskje kan minne litt om en pastasalat, men pastaen er byttet ut til fordel for hel hvete. Du finner hel hvete i matbutikken der du finner mel. Denne typen hvete består av alle kornets bestanddeler og inneholder hele 12 g fiber per 100 g, og sammen med rent kjøtt gjør denne retten at man holder seg mett lenge.
Vel bekomme!
(Oppskriften laget jeg for Opplysningskontoret for Brød & Korn, besøk gjerne brodogkorn.no for flere tips og oppskrifter.)
Du trenger:
(2 porsjoner)
- 2 kyllingbryst
- 1 ss olivenolje
- Saften av ½ sitron
- 1 ts paprikakrydder
- Salt og pepper
- 100 g cherrytomater
- 75 g hel hvete
- 5 dl grønnsakskraft eller vann
- 100 g broccoli, i små buketter
- 1 vårløk, i tynne skiver
- 50 g babyspinat eller ruccola
- Dressing: 1 ts Dijonsennep, 1 ss rødvinseddik, ½ ss olivenolje, 2 ss sitronsaft, salt og pepper
Gni inn kyllingbrystene med olivenolje, sitronsaft og krydder, og legg dem i en ildfast form. Sett formen i en ovn på 200 C og stek kyllingbrystene til de er gjennomstekte, dette tar ca 20-25 minutter. Når det er ca 10 minutter igjen av tiden legges cherrytomatene inn sammen med kyllingen i formen.
I mellomtiden har man hel hvete i en kjele med vann eller grønnsakskraft og gir det et oppkok. Skru ned varmen og la det småputre til kornene har myknet, dette tar ca 15 minutter.
Kok opp en kjele med vann. Når vannet koker haes broccoli i buketter oppi kjelen. La dem koke i 2 minutter, eller lenger om du foretrekker grønnsakene helt møre.
Rør sammen ingrediensene til dressingen. Tøm kornene i en sil slik at vannet kan renne av. Ha avrente korn, kyllingbryst i biter, cherrytomater, vårløk og spinat/ruccola i en bolle. Hell over dressingen og bland forsiktig sammen. Smak til med mer salt og pepper og servér straks.