Vintersalat med mozzarella, appelsin og granateple

Vintersalat_2

Har du begynt å tenke på hva du skal handle inn til neste ukes måltider? Spis FARGER i vinter! Jeg kan anbefale at du inkluderer denne friske og smaksrike vintersalaten en av de neste dagene, den er gjort på få minutter og lønna for «strevet» er veldig god! Benytt deg av søte og saftige blodappelsiner i sesong, sammen med mynte, mozzarella og granateple får du en symfoni av smaker, i tillegg til en bra dose C-vitaminer og antioksidanter.

Enjoy!

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 2 blodappelsiner eller vanlige appelsiner
  • saften fra 1/2 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • en klype salt
  • ca 100 g ruccola eller babyspinat, eller en blanding av begge
  • en liten håndfull mynteblader
  • 1 mozzarella-ball (ca 125 g), revet eller skåret i mindre biter
  • frøene fra 1/2 granateple
  • Parmesan eller Pecorino, etter smak
  • nykverner pepper

Skjær bort skallet på appelsinene med en skarp kniv. Dette er lettest om man først skjærer av topp og bunn slik at appelsinen står støtt på fjøla, så deretter skjære ovenfra og ned rundt hele appelsinen. Når dette er gjort, skjær appelsinene i to horisontalt og bryt opp i passe store biter.

Ha sitronsaft, olivenolje og salt i en stor bolle. Ha i ruccola/spinat, mynteblader, appelsinbiter og mozzarella og vend alt forsiktig inn i dressingen. Fordel dette på to tallerkener.

Fordel granateple over begge tallerknene, og bruk en ostehøvel eller gulrotskreller til å høvle over noen flak Parmesan eller Pecorino.

Servér med litt nykvernet pepper og litt ekstra olivenolje.

Tips: hvis du ikke har brukt granateple før kan det virke komplisert å få ut de rubinrøde «perlene». Det er langt fra komplisert! Skjær eplet i to horisontalt, hold den ene delen over en bolle med snittsiden ned. Bruk en tresleiv til å slå på granateplet, og «perlene» kommer til å regne ned i bollen. Verre er det ikke!

Vintersalat_2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *