Knekkebrød med bygg og valnøtter

Knekkebrød med bygg og valnøtter_8

Knekkebrød er ikke bare knekkebrød, og nå som «alle» lager knekkebrød hjemme så er det kanskje på sin plass å utvide repertoaret en smule. Denne varianten med valnøtter og byggmel har masse smak, og passer perfekt som kveldskos med litt brie på – et litt sunnere alternativ til potetgullposen. De er også kjempegode til frokost med smør og brunost, eller kremost og skinke.. mulighetene er uendelige.

God helg!

(Oppskriften laget jeg for Opplysningskontoret for Brød & Korn, besøk gjerne brodogkorn.no for flere tips og oppskrifter.)

Du trenger:

  • 3 dl byggmel
  • 5 dl store havregryn
  • 2 dl hakkede valnøtter (eller andre nøtter)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl knuste linfrø
  • 1 ts salt
  • 6 dl vann

Sett stekeovnen på 160 C, varmluft, og gjør klar to stekebrett med bakepapir.

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og la det stå i 10 minutter.

Bre blandingen utover stekebrettene i et tynt lag, prøv å få et så jevnt lag som mulig så unngår du at det blir brent noen steder mens det blir rått andre steder.

Sett brettene i ovnen i 20 minutter på varmluft. Ta de så ut og skjær opp knekkebrødene i ønsket form og størrelse. Det enkleste er å bruke en pizzaskjærer til dette.

Sett brettene inn i ovnen igjen i 20 minutter til. Følg litt med slik at det ikke blir brente partier, og bytt plass på brettene underveis. Skru så ovnen ned til 120 C.

Ta ut brettene og knekk opp knekkebrødene der du skar dem opp. Legg dem utover en rist og sett dem inn i ovnen igjen i en times tid, eller til de har blitt helt sprø.

Avkjøles helt før de legges i boks eller glass med lokk.

Knekkebrød med bygg og valnøtter_9

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *