Eggnog – en vintervarmer

Eggnog m flaske
Eggnog er strengt tatt en blanding av varmebehandlet eggedosis (som jo er vaniljesaus!) og alkohol. Det høres kanskje ikke så fristende ut hvis man ikke er vant til det, men jeg synes det er sååå godt på denne årstiden, og spesielt etter en dag ute i kald vinterluft… når jeg ikke skal ut og kjøre bil etterpå.
Jeg anbefaler ikke å bruke kjøpt vaniljesaus her, det blir bare ikke den nytelsen man får ved å bruke hjemmelaget.

 Du trenger:

  • Hjemmelaget tynn vaniljesaus (se oppskrift her, lag da den tynneste varianten)
  • Børst etter smak, f.eks rom, konjakk, brandy, whisky
  • finrevet muskatnøtt
Hvis du har laget vaniljesaus på forhånd varmer du den bare forsiktig opp i en kjele uten at den koker, rør inn valgt sprit og fordel i glass eller kopper som tåler varme, og dryss over litt finrevet muskatnøtt og servér straks.
Forholdene her er en smakssak. Jeg er ikke så glad i for sterk smak av alkohol, så jeg tilsetter bare en liten skvett, men det er ikke uvanlig å bruke forholdet 50/50.
Hvis du vil lage alkoholfri eggnog – ha i litt ekstra melk når du varmer opp vaniljesausen, og ha gjerne litt melkeskum på toppen dersom du har en melkeskummer.
Enjoy!
 Eggnog_ovenfra

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *