Helge-müsli med mørk sjokolade

Helge_müsli_1

Dette er ikke en hvilken som helst slags müsli; denne müslien gir deg helge-følelsen på en hvilken som helst morgen! Når det er sagt så er dette et mye bedre og sunnere alternativ enn de fleste kjøpings-blandingene som ungene digger, prøv å gi dem denne med litt kald melk – og kanskje en teskje O’Boy på toppen – så får de masse fiber og langvarig energi som holder dem gående helt til lunsj.

(Oppskriften laget jeg for Opplysningskontoret for Brød & Korn, besøk gjerne brodogkorn.no for flere frokost-tips.)

Du trenger:

(ca 6 porsjoner)

  • 200 g havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte)
  • 50 g bran flakes el.l.
  • 2 ss melkepulver
  • 1 ss kakaopulver
  • ½ dl kakaonibs (valgfritt)
  • 50 g hakket mørk sjokolade
  • ½ dl grovhakkede hasselnøtter

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen. Melkepulver kan utelates, men det gir en ekstra fyldig smak. Ha müslien over i en boks eller glass med lokk.

Nytes med yoghurt eller kald melk. Kan søtes hvis man ønsker, f.eks med litt honning eller et sukkerdryss. (Eller en skje med O’Boy… hysj!)

Helge_müsli_2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *