
Dette er ikke en hvilken som helst slags müsli; denne müslien gir deg helge-følelsen på en hvilken som helst morgen! Når det er sagt så er dette et mye bedre og sunnere alternativ enn de fleste kjøpings-blandingene som ungene digger, prøv å gi dem denne med litt kald melk – og kanskje en teskje O’Boy på toppen – så får de masse fiber og langvarig energi som holder dem gående helt til lunsj.
(Oppskriften laget jeg for Opplysningskontoret for Brød & Korn, besøk gjerne brodogkorn.no for flere frokost-tips.)
Du trenger:
(ca 6 porsjoner)
- 200 g havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte)
- 50 g bran flakes el.l.
- 2 ss melkepulver
- 1 ss kakaopulver
- ½ dl kakaonibs (valgfritt)
- 50 g hakket mørk sjokolade
- ½ dl grovhakkede hasselnøtter
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt sammen. Melkepulver kan utelates, men det gir en ekstra fyldig smak. Ha müslien over i en boks eller glass med lokk.
Nytes med yoghurt eller kald melk. Kan søtes hvis man ønsker, f.eks med litt honning eller et sukkerdryss. (Eller en skje med O’Boy… hysj!)
