
Her kommer en fantastisk oppskrift til alle der ute som elsker sushi, men som verken bor i nærheten av en sushi-restaurant eller gidder å lage sushi selv. Her får du smakene og konsistensen etter bare noen minutter ved kjøkkenbenken. Kjapt, enkelt og temmelig sunt! Jeg laget en veggis-variant her, men tilsett for all del laks eller annen rå fisk etter ønske, husk bare å bruk fisk av sushi-kvalitet som du stoler 100% på.
Du trenger:
(2 porsjoner)
- 150 g sushiris
- 3 ss risvinseddik
- 3 ss sukker
- 1 stor gulrot, revet eller skåret i tynne strimler
- 4-5 reddiker, skåret i tynne skiver
- 1 avocado, i biter
- 1-2 vårløk, skåret i tynne strimler
- (evt. rå laks av sushi-kvalitet, i strimler)
- sesamfrø, til servering
- evt. soyasaus, wasabi og syltet ingefær, til servering
Ha risen i en sil og skyll den i springen. Ha den over i en kasserolle sammen med 2 dl vann, sett på lokk kok opp før du skrur ned varmen og småkoker risen i 12-15 minutter eller etter anvisning på pakken. Avkjøl.
Ha risvinseddik og sukker i en liten kasserolle, sett på lav/middels varme til sukkeret har løst seg opp. Sett til side.
Ha gulrot og reddik i en liten skål og hell over halvparten av eddiksblandingen. Hell resten av eddiksblandingen over den avkjølte risen og bland godt.
Fordel ris, gulrot, reddik, avokado og vårløk (og evt. laks) mellom to tallerkener og dryss over sesamfrø.
