Eplepai-muffins

(Inneholder adlink.)

Apple pie muffins_på brett

Å lage en pai kan føles mer som et tiltak enn det å røre sammen noen ting i en bolle for å lage muffins. Disse muffinsene smaker nesten som en eplepai, og hadde jeg hatt vaniljeis i fryseren hadde jeg definitivt tatt en kule ved siden av… Eplepai-muffins går kjapt å røre sammen, og kan dessuten fryses så du alltid har noe godt på lur. 🙂

Du trenger:

(ca 12 muffins)

Til toppingen:

  • 150 g hakkede valnøtter (eller andre nøtter du liker)
  • 125 g lyst brunt sukker
  • 1/2 ts malt kanel

Til muffinsrøren:

  • 375 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 120 g smør, romtemperert
  • 150 g lyst brunt sukker
  • 1/2 ts malt kanel
  • 250 g eplebiter (ca 2 epler)
  • 2 dl yoghurt naturell, rømme eller crème fraîche
  • 1/4 dl melk
  • 1 egg

Sett ovnen på 180 C og gjør klar et muffinsbrett med 12 papirformer. Du trenger strengt tatt ikke muffinsbrett, men da er man sikker på at papirformene ikke sklir ut og muffinsene blir flate eller deformerte. Muffinsbrett kan man få kjøpt f.eks hos RoyalDesign (adlink).

Ha ingrediensene til toppingen i en skål og bland godt sammen. Sett skålen til side så lenge.

Ha mel og bakepulver i en bakebolle. Ha i smøret og gni det inn i melet med fingertuppene helt til blandingen minner om våt sand. Hvis smøret er skikkelig mykt tar dette bare noen sekunder, men bruk alternativt en food processor om du vil.

Rør inn sukker, kanel og eplebiter. Bland yoghurt/rømme sammen med melk og egg og tilsett dette i bakebollen. Rør til alt er godt blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel ca halvparten av røren i muffinsformene, dryss på en skje med nøtte-toppingen og fordel deretter resten av røren over der igjen. Dryss over resten av nøtte-toppingen til slutt.

Stek muffinsene i ca 25 minutter. Avkjøles i muffinsbrettet i ca 10 minutter før de flyttes over til en rist for videre avkjøling.

Nå gjenstår det bare å sette på kaffen… eller tekanna. 🙂

Apple pie muffins_stettfat nær

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *