Granola med eple og kanel

Granola med eple og kanel_2

Det beste med hjemmelagede frokostblandinger er at man kan bestemme selv hva som skal være oppi, og at man da (naturlig nok) vet akkurat hva det er man spiser. Det er heller ikke uten grunn at frokosten har rykte på seg for å være dagens viktigste måltid! Oppskriften under brukes kun som veileder, bytt ut og legg til det du liker best. Selv liker jeg å spise denne med kald melk og/eller yoghurt, og litt ekstra honning på toppen.

(Oppskrift og bilde ble opprinnelig laget av meg for Opplysningskontoret for Brød & Korn.)

Du trenger:

  • 200 g havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte, og evt. bruk glutenfrie havregryn om ønskelig)
  • 75 g mandler
  • 50 g gresskarfrø
  • 50 g solsikkefrø
  • 1 dl eplejuice
  • ½ ts kanel
  • Ca. 2 ss honning (den rennende typen)
  • Tørkede epleskiver, etter smak

Sett ovnen på 160 C og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha alle ingrediensene unntatt honning og epleskiver i en bolle og bland godt. Tøm blandingen på stekebrettet og fordel det hele utover i et jevnt lag.

Ringle over honningen (honning på spruteflaske er enklest her) og sett brettet inn i den forvarmede ovnen i ca 20-25 minutter. Rør litt underveis i stekingen slik at det blir jevnt ristet.

Avkjøles helt før man blander inn de tørkede epleskivene. Granolaen oppbevares i en lufttett boks eller glass med lokk.

Nytes med litt yoghurt eller kald melk.

Tips: denne granolaen kan enkelt gjøres glutenfri om man bruker glutenfrie havregryn.

Ha en strålende dag!

-Maria

Write a comment

Your email address will not be published.