Byggrynssalat med mozzarella, melon og røkt skinke

Byggrynssalat med mozzarella og skinke_mer luft_fargemetning_beskåret

Denne salaten er full av godsaker og smak, en perfekt lunsj eller lett middag. Siden jeg har barn som ikke vil spise poteter så prøver jeg alltid å finne alternativer til ris og pasta, og byggryn er et supert tilskudd siden kornet inneholder viktige fiberstoffer og er rik på antioksidanter.

Oppskrift og bilde ble opprinnelig laget for Opplysningskontoret for Brød & Korn, gå gjerne dit for å finne flere oppskrifter med bygg.

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 100 g byggryn
  • 6 dl vann
  • 4-6 tynnskårne skiver røkt skinke
  • 125 g mozzarella, i biter
  • 250 g melon, i biter
  • 50 g ruccola
  • Dressing: 2 ss sitronsaft, 1 ss olivenolje, salt og pepper

Legg byggrynene i bløt noen timer, gjerne over natten.

Kok opp byggrynene og la dem koke i 20-30 minutter til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.

I mellomtiden stekes skinkeskivene i en tørr stekepanne i ca et minutt til de begynner å bli litt sprø. Riv dem i litt mindre biter og sett dem til side så lenge.

Lag dressingen ved å ha sitronsaft, olivenolje og litt salt og pepper i en stor bolle.

Når byggrynene er ferdig kokt tømmes alt over i en sil slik at vannet får renne av. Ha deretter kornene i bollen med dressingen og bland godt sammen. Tilsett mozzarella, melon, ruccola og halvparten av skinken, og bland lett sammen. Fordel salaten på tallerkener eller i skåler og legg resten av den sprø skinken på toppen.

Enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *