Vinterens varme drikker

Mandelkakao_3

Vinteren innbyr til varmende drikker for å gi oss nordboere utholdenhet fram mot vår og lysere tider. I januarnummeret til Boligdrøm fikk jeg lov til å presentere mine tre favoritter denne vinteren, og jeg kan varmt (!) anbefale alle tre; mandelkakao, kaffe mocca med lønnesirupskrem og krydret epletoddy. Take your pick!

Mandelkakao (på bildet over)

(4 personer)

  • 1 dl kremfløte
  • 150 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
  • 8 dl hel- eller lettmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • Noen dråper mandelessens
  • Mandelflak, til pynt
  • evt. en skvett mandellikør eller mørk rom

Pisk kremfløten til den blir myk og luftig, ikke stivpisk den.

Brekk sjokoladen i biter og ha den i en kasserolle sammen med melk, vaniljeekstrakt og mandelessens. Sett kasserollen på middels varme og varm opp under stadig omrøring helt til sjokoladen er smeltet og blandingen nesten koker. Rør evt. inn en skvett mandellikør eller mørk rom, fordel så mellom fire glass eller kopper. Ha et par spiseskjeer med krem på toppen av hver, og pynt med mandelflak.

Kaffe mocca med lønnesirup_1

Kaffe mocca med lønnesirupskrem

(4 personer)

  • 1 ½ dl kremfløte
  • 1-2 ss lønnesirup
  • 8 dl ferskbrygget, varm kaffe
  • 4 ss sjokoladesirup eller sjokoladelikør
  • Revet sjokolade, til pynt

Pisk kremfløten sammen med lønnesirup til den begynner å tykne litt.

Fordel den varme kaffen mellom fire glass eller kopper, tilsett så en spiseskje med sjokoladesirup eller sjokoladelikør i hver.

Bruk en skje og fordel kremen forsiktig på oppå kaffen, slik at den blir liggende på toppen. Dryss over litt revet sjokolade og servér straks.

Krydret epletoddy_4

Krydret epletoddy

(4 personer)

  • 5 dl eplejuice
  • ¼ ts nyrevet muskatnøtt
  • 1 ts hel allehånde
  • ½ eple, skåret i tynne skiver
  • 4 dl eplecider
  • evt. en skvett Calvados

Ha eplejuice, nyrevet muskatnøtt og hel allehånde i en kasserolle. Kok opp, skru av varmen og legg på lokk. La dette stå i 15 minutter slik at krydderne rekker å sette smak på den varme eplejuicen.

Fordel epleskiver i 4 glass eller kopper.

Når du er klar til servering varmes eplejuice og krydder opp til kokepunktet igjen, sil den så over i glassene. Fordel eplecider og evt. Calvados og servér umiddelbart.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *