Peanut butter cups

Peanut butter cups_best

Reese’s Peanut Butter Cups ble visst til for første gang i USA i 1928, og siden den gang har de blitt verdensberømte godsaker som selvsagt har sin egen Wikipedia-side. Jeg er ikke generelt stor fan av peanøttsmør, men disse forsvant som dugg for solen… veldig merkelige greier det der.

Peanut butter cups_en

Du trenger:

(ca 12 stk)

  • 50 g hvit sjokolade, grovhakket
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller frøene fra 1/2 vaniljestang
  • 200 g sjokolade (jeg brukte mørk), grovhakket
  • en liten håndfull peanøtter, grovhakket
  • mini-muffinsformer og evt. et mini-muffinsbrett

Ha den hvite sjokoladen i en bolle og sett bollen over en kasserolle med småkokende vann (ikke la bunnen av bollen komme så lagt ned at den kommer borti det kokende vannet).

Når den hvite sjokoladen har smeltet har du oppi peanøttsmøret og vanilje. Rør godt til du har en jevn blanding og sett det til side så lenge.

Smelt den andre sjokoladen, jeg bruker mørk her. Ha en teskje oppi hver av mini-formene og bruk teskjeen til å få sjokoladen et stykke opp på sidene inni formen. Sett brettet med formene i fryseren i ca. 10 minutter.

Når sjokoladen har stivnet tar du brettet ut av fryseren. Ha en liten teskje med peanøttsmørfyll i hver av formene og jevn til overflaten så den blir så flat som mulig. Det skal ikke være så mye fyll at det kommer helt opp til kanten av papirformen. Sett brettet i fryseren i 10 minutter igjen.

Bruk en teskje og dekk over peanøttsmørfyllet med resten av den smeltede (mørke) sjokoladen. Jevn til overflaten og dryss over litt av de hakkede peanøttene.

Sett godsakene kaldt slik at topplaget også stivner.

Nytes med øynene lukket…

Peanut butter cups_ovenfra

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *