Tabbouleh med bulgur og cashewnøtter

Tabbouleh

Tabbouleh kommer opprinnelig fra Midt-Østen, men det er ikke uvanlig å finne variasjoner av den på menyer i Norge i dag. Oftest ser man tabbouleh som en del av et sammensatt måltid, en såkalt meze, sammen med flere andre småretter. Jeg synes det passer godt å spise tabbouleh som den er, eller bare med litt kjøtt eller fisk og en klatt yoghurt naturell. Lett og lettvint hverdagsmat som ser lekker nok ut til å være festmat!

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 100 g bulgurhvete
  • en håndfull bladpersille, hakket
  • 300 g tomater, i terninger
  • 100 g agurk, i terninger
  • 2 vårløk, skåret i tynne ringer
  • en håndfull cashewnøtter

Dressing:

  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • juice fra 1/2 sitron
  • 1 ts honning eller agavesirup
  • en klype salt
  • 1/2 presset hvitløksfedd

Tilbered bulgurhveten etter anvisning på pakken.

Ha tomat, agurk, vårløk og persille i en bolle. Rør sammen ingrediensene til dressingen, hell det over grønnsakene og bland godt.

Bland inn den ferdig tilberedte burgurhveten. Tøm blandingen over på et serveringsfat eller direkte på spisetallerkener, og dryss på cashewnøtter.

Servér gjerne sammen med grillet kjøtt eller fisk, og gjerne med en klatt yoghurt naturell eller crème fraîche, men dette er også godt som det er!

Tabbouleh_nær

Write a comment

Your email address will not be published.