Julekrydret vaniljekake

Vaniljekake ovenfra

Det blir mer søtt enn salt her på bloggen nå ser jeg… det er vel juletiden som får meg i bakehumør. Når det er sagt så blir det masse ny middagsinspirasjon etter jul, raske og lettvinte hverdagsmiddager som egner seg etter at etegildet julen er et tilbakelagt kapittel. Stay tuned!

Men i dag kan jeg by på en kake som du rører sammen på bare 10 minutter, likevel ser den flott nok ut til å stå på dessertbordet i julen. Hvis du ikke ønsker «julesmak» så kan du enkelt bare utelate krydder fra ingredienslisten.

Du trenger:

  • 200 g smør, romtemperert
  • 275 g sukker
  • 5 egg, romtemperert
  • 325 g mel
  • 1/2 ts natron
  • krydder: 1 ts malt kanel, 1 ts malt ingefær og 1/4 ts malt mellik
  • 2 1/4 dl rømme eller yoghurt naturell
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • melis, til pynt

Sett ovnen på 180 C. Gjør klar en bundtform eller ringform (ca 2 liter) ved å spraye den godt med matfett. Alternativt bruk en vanlig rund kakeform (ca. 22 cm) hvor du har bakepapir i bunnen og deretter sprayer med matfett,

Ha smør og sukker i en mikserbolle og miks dette med en håndmixer eller i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig.

Mål opp melet slik at du har det klart. Tilsett eggene sammen med smør og sukker, ett om gangen, og visp godt mellom hvert egg. Visp inn en spiseskje av melet etter hvert av eggene. Sett bort mikseren og bland inn 1/2 ts natron og krydder i resten av melet. Ha dette over i mikserbollen og rør den inn med en slikkepott. Rør inn rømme/yoghurt og vanilje, rør så lite som mulig for å blande det inn.

Hell røren over i den smurte formen og sett i ovnen i ca 40-50 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis, stikk den inn i midten og hvis den ikke har våt røre på seg når du drar den ut så er kaken ferdig. Avkjøl kaken i formen.

Sett kaken på et kakefat. Rør sammen melis med litt vann slik at du har en nokså tyntflytende melisblanding. Hell det over kaken og pynt gjerne med kakestrøssel el.l.

Enjoy!

Tips: kaken kan fryses, men vent da gjerne med melisen til den skal tines og serveres.

vaniljekake

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *