Marshmallows

Marshmallows

Helgen er her igjen, og flere av oss har kanskje litt mer tid til å gjøre andre ting, og mange tillater også flere utskeielser på matfronten. Selv om det kan være litt klissete å lage disse godbitene, så er det nesten ingenting som kan slå hjemmelagede marshmallows! Det tar egentlig ikke så veldig lang tid heller, men uansett kan jeg anbefale deg å lage disse herlighetene i helgen 🙂

Marshmallows_avstand

Du trenger:
2 1/2 dl vann
1 pose gelatinpulver
450 g sukker
1 1/2 dl lys sirup
vegetabilsk olje (f.eks solsikkeolje), til smøring
et sukkertermometer
litt Maisena
en form ca 20 x 30 cmHa halvparten av vannet i en bolle (gjerne den som tilhører en kjøkkenmaskin) og dryss over gelatinpulveret. La dette stå og svelle mens du gjør klar formen; legg plastfolie over formen, nok til at det blir overheng på sidene. Smør plastfolien med olje.

Ha sukker og sirup i en kasserolle, tøm over resten av vannet.
Varm forsiktig opp til sukkeret er oppløst, skru så opp varmen slik at det koker.
La dette koke til sukkertermometeret viser 130 C.

Pisk gelatinblandingen litt i bollen først, deretter kan du begynne å tømme sukkersirupen over i mikserbollen sammen med gelatinen. Tøm litt om gangen mens vispene går, og pass på at du tømmer ned langs innsiden av bollen. Dersom sirupen treffer vispene kan den lage tråd-lignende sukkerkrystaller, og det ønsker vi ikke i marshmallowsene…

Fortsett å vispe etter at all sukkersirupen er tømt over i bollen, visp helt til blandingen er blitt tykk og fin. Du vet at den er ferdig når det oppfører seg litt som myk tyggegummi.
Jeg hadde også oppi en dråpe rød konditorfarge, men det gjør du selvsagt som du vil med.

Hell blandingen over den foliekledde og oljesmurte formen, stryk den litt utover med en slikkepott el.l. som du har smurt med litt olje! Dette er skikkelig klissete, men her må du jobbe raskt for blandingen begynner å stivne veldig fort.
Legg også et stykke plastfolie over overflaten, men husk å smøre dette med olje på den siden som vender ned mot selve marshmallows-blandingen.

Sett formen i kjøleskapet i 2-3 timer, eller til overflaten kjennes fast ut når du trykker ned fingeren. Ta «marshmallows-platen» ut av formen og fjern plastfolien. Nå kan du skjære i så små eller store biter du vil, men husk å smøre kniven med litt olje, ellers vil du nok få litt problemer…

Rull de oppskårne bitene i litt Maisena, så kan de oppbevares sammen uten at de klistrer seg fast i hverandre.

Visstnok kan disse oppbevares i en boks i opptil flere uker, men dette kan jeg dessverre ikke bekrefte siden de aldri varer så lenge her i huset…

God helg!

Marshmallows_med maisenna_beskåret

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *