Laksekaker

Laksekaker3
Fiskekaker trenger ikke å være som de gelé/pudding-aktige sakene man kanskje er mest kjent med. Disse, som er fløyelsmyke inni og sprø utenpå, ble til etter at vi hadde rester av potetmos. Vi trengte da bare 2-3 porsjoner laks for å lage laksekaker til en familie på fire. Ungene er ikke så keen på kapers og sylteagurker, så jeg laget noen av laksekakene før jeg tilsatte de kanskje ikke fullt så barnevennlige ingrediensene.
Her står man forøvrig fritt til å tilsette annet etter smak, krydder, mais, hakkede urter, osv.
Lettvinn og smakfull hverdagsmat!
Du trenger:
(6-8 fiskekaker)
400 g kald potetmos
350 g ferdig kokt eller stekt laks, uten skinn og bein
100 g sprøstekt bacon i små biter (valgfritt)
1-2 ss finhakkede sylteagurker
1-2 ss kapers
1 ts sennep
salt og pepper
litt hvetemel
1 egg, lett vispet
2 dl Panko, griljermel eller tørkede brødsmuler
Ha potetmos, laks, baconbiter (om du har det med), hakkede sylteagurker, kapers, sennep og salt og pepper i en bolle og bland lett sammen. Fisken skal være i biter, men ikke helt most inn i potetmosen.
Form blandingen til 6-8 runde fiskekaker, vend dem så i litt hvetemel (børst vekk alt overflødig mel), dypp dem så i egg og deretter dekk dem med brødsmuler.
Nå er de klare til steking, stek dem enten i litt solsikkeolje i en stekepanne, 4-5 minutter på hver side på medium/høy varme, eller legg dem på et stekebrett, ringle over litt olje og sett brettet i ovnen på 200 C i ca 18-20 minutter (snu dem etter 10 min.).
Servér gjerne med litt salat og noen sylteagurker, og litt rømme eller crème fraîche.
Hvis du lager dem til barn som er like sære i kosten som mine barn, så kan du lage noen eller alle fiskekakene uten sylteagurk/kapers og sennep.
 
Laksekaker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *