Iskrem med sommerens bær

Sommeren er på hell… ja i plantenes verden så er den jo faktisk det, siden alt begynte å blomstre og spire så altfor tidlig i vår. Jeg plukket de siste bærene fra rips- og solbærbuskene mine her om dagen, og det var stusselige greier – de har nok hatt det altfor tørt. Jeg fant også noen stakkarslige bringebær og en liten håndfull skogsbær, men tilsammen ble de denne helt vidunderlige iskremen som smaker av høysommer. Det er bare å nye sommeren så intenst man kan, før vi vet ordet av det så ligger julemarsipanen der i butikkhyllene igjen…
Du trenger:
350 g bær, f.eks rips, solbær, blåbær, bjørnebær eller bringebær
1/2 dl bringebærlikør eller annen frukt-/bærlikør (evt bruk eplejuice istedet)
150 g sukker + 2 ss
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt
3 dl (1 pk) fløte
Ha bærene oppi en kasserolle sammen med likøren og 2 ss sukker. Kok opp og skru ned varmen, la bærene småkoke i 5 minutter. Avkjøles helt.
Skill eggene og ha plommene i en bolle, hvitene i en annen.
Ha 150 g sukker pluss vaniljeekstrakt i bollen med eggeplommene og pisk dette til det tykner og blir lysere i fargen.
Tøm fløten over i en tredje bolle og visp den til den tykner, bare pass på at du ikke visper så mye at kremen blir «tørr» og kornete.
Til slutt piskes eggehvitene til de blir helt stive. Hvis du bruker samme vispen som du brukte til eggeplommer og fløte må de vaskes og tørkes godt først, ellers vil ikke eggehvitene bli stive.
Vend den piskede kremfløten inn i eggeplomme- og sukkerblandingen, deretter vendes eggehvitene inn.
Tøm ca en tredjedel over i de avkjølte bærene og bland dette godt, deretter tømmer du dette tilbake og rører lit forsiktig for å få en «swirl» effekt.
Ha isblandingen over i en boks med lokk og sett i fryseren over natten.
Server gjerne med friske bær.
Tips: hvis du ønsker en smooth iskrem helt uten biter og frø/steiner fra bærene så press de kokte bærene gjennom en sil før de tilsettes iskremblandingen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *