Butterdeigsterte med chèvre og ovnsbakte rødbeter


Lett og fargerik vårmat kommer her – en saltsøt butterdeigsterte med smakskombinasjonen søtbakte rødbeter og salt chèvre. For å være helt ubeskjedent ærlig så var denne helt nydelig.
Jeg bruker ferdig butterdeig så denne er enkel å lage, og passer fint som lunch eller som en kveldsrett.




Du trenger:
(3-4 porsjoner)
400 g rå rødbeter (3-4 ganske små rødbeter)
2 ss flytende honning
en skvett olivenolje
en skvett eplejuice
4 plater butterdeig
en liten håndfull hasselnøtter eller mandler
100 g hvit geitost/chèvre, helst den “myke” typen
ruccula, spinat eller annet grønt, til servering

Forvarm ovnen til 200 C. Legg aluminiumsfolie på et stekebrett.
Skrell rødbetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem utover aluminiumsfolien på stekebrettet, ringle over honning, olivenolje og eplejuice og dekk over med et nytt ark med aluminiumsfolie. Sett brettet i ovnen i ca 20 minutter eller til rødbeteskivene er møre.

Kjevle ut butterdeigsplatene slik at de sitter sammen i én bit og blir litt tynnere. Bruk spissen på en skarp kniv og skjær forsiktig langs kanten av hele deigen, ca 1 cm fra kanten. Du skal ikke skjære helt gjennom deigen, bare halvveis gjennom.

Stek butterdeigen ca 20 minutter, eller til den blir litt gylden i kantene og begynner å se tørr ut på overflaten.
Fordel rødbeteskivene over butterdeigen, men innenfor kantene du skar før stekingen. Grovhakk nøttene og dryss dem over, smuldre opp chèvre-osten og fordel den over.

Sett terten i ovnen igjen i ytterligere 10 minutter.
Serveres med litt grønt, og kanskje et glass avkjølt rosé om anledningen byr seg.

Write a comment

Your email address will not be published.