Jeg elsker kombinasjonen av salt og søtt; popcorn med karamell, fløtekarameller med havsalt, salt lakris med sjokoladetrekk…bare for å nevne noe. Noen husker kanskje også mine cookies med popcorn.
(12-15 biter)
150 g smør
200 g sukker
90 g kakaopulver (bakekakao funker fint)
en klype salt
1 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
2 store egg
60 g hvetemel
60 g mini salte kringler (saltstenger går like bra) + ekstra til pynt
50 g mørk sjokolade
Sett ovnen på 180 C.
Legg bakepapir i en form, ca 20 x 20 cm. (Formen jeg brukte her var 20 x 28 cm, men jeg anbefaler en litt mindre om du har en.)
Ha smør, sukker, kakaopulver og salt i en kasserolle. Sett kasserollen på lav varme til smøret er smeltet, rør godt underveis.
Ta kasserollen av plata og ha i vanilje og egg, rør til alt er blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.
Sikt hvetemelet over og rør dette inn.
Bruk en slikkepott el.l. og bland inn saltkringlene.
Ha røren over i den bakepapirkledde bakeformen, legg noen ekstra saltkringler på toppen og sett formen i ovnen i ca 16-20 minutter, tiden avhenger av ovnen din og størrelsen på formen du bruker. Midten skal være fuktig, men ikke rå.
Avkjøles på rist.
Smelt sjokolade og ringle den over kaken til slutt.
Skjær opp i biter og nyt med en kopp kaffe…