Kaffekake med lønnesirup og pekannøtter


I dag deler jeg en av mine favorittkaker med dere, nemlig en «coffee cake» med lønnesirup og pecannøtter. Den har for meg den perfekte søtbalansen og bidrar i tillegg til en forandring fra den vanlige sjokoladekaken. Men hvis du tror at de voksne får ha den i fred for barna så lover jeg ikke noe.

Du trenger:
175 g smør, mykt/romtemperert
175 g sukker (gjerne en blanding av brunt og vanlig)
3 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss espresso eller sterk kaffe
en liten håndfull pekannøtter, hakket

Glasur:
50 g smør
1/2 dl lønnesirup
250 g melis
2 ss espresso eller sterk kaffe
en liten håndfull pekannøtter, hele eller hakkede

Sett ovnen på 175 C. 
Legg bakepapir i bunnen av to springformer på ca 20 cm, og smør sidene godt. (Du kan godt bruke bare én form, men da må kaken stekes noe lengre.)
Ha smør og sukker i en stor bolle, mix med håndmixer eller annen kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig.
Tilsett egg, ha i ett om gangen og mix mellom hvert.
Sikt over hvetemel og bakepulver og mix til det akkurat er blandet inn.
Ha deretter i espresso/kaffe og hakkede pekannøtter og rør det inn med en skje eller slikkepott.
Fordel røren i formene og sett i ovnen i ca 20-25 minutter, sjekk med en tannpirker el.l. underveis. Følger det rå røre med pinnen ut må den stekes litt lengre.
Avkjøl bunnene på en rist mens du lager glasuren:
 
Ha smør og lønnesirup i en liten kasserolle, varm opp på middels varme til smøret er smeltet.
Sikt melisen over i en bolle, tøm deretter i smør/sirup-blandingen og mix godt med en håndmixer el.l.
Ha i espresso/kaffe og mix igjen til glasuren får en myk og fin konsistens.
Sett den ene kakebunnen på et kakefat el.l. og fordel halvparten av glasuren over.
Sett den andre bunnen oppå og bre utover resten av glasuren. 
Pynt med hele eller hakkede pekannøtter, og kaken er klar! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *