Ovnsbakt kylling med linser og tomat


Denne kyllingretten står på trykk i dagens VG i dag, hyggelig å bli spurt om å være ukens matblogger! Retten passer fint til de mange hverdagsmiddager som følger julehøytiden, men jeg synes den også passer fint å servere til gjester i helgen. Etter all julemat er jeg fysen på chilli og krydder, så om du ikke skal servere barn så tilsett gjerne en god klype (eller to) med tørket chilli og litt ekstra krydder.

Du trenger:

(4 porsjoner)
En liten skvett olivenolje
4 kyllinglår eller -bryst, med skinn
100 g skivet bacon, skåret i biter
1 purre, skåret i skiver (legg skivene i en bolle med vann for å få ut eventuell sand)
1 stort eller 2 små hvitløksfedd, presset
3-4 kvister timian
200 g cherrytomater
2 stk. 400 g bokser ferdigkokte linser, skyllet og avrent
2 dl kyllingkraft
salt og pepper
Sett ovnen på 200 ˚C.
Varm opp litt olivenolje i en gryte eller stekepanne, gjerne en som tåler stekeovn, og brun kyllingstykkene godt på begge sider (3-4 minutter på hver side) på middels/høy varme. Legg dem over på en tallerken.
Ha bacon i stekepannen og stek til det er sprøtt, tilsett purre og hvitløk og stek et par minutter til.
Dra bladene av timiankvistene og ha dem oppi, tilsett også cherrytomater, linser og kyllingkraft. Bland og kok opp.
Legg kyllingstykkene tilbake i pannen og sett den i ovnen til videre steking, ca 15-20 minutter (tiden avhenger av hva slags kyllingbiter du bruker). Dersom stekepannen din ikke kan settes i ovnen – overfør linseblandingen til en ildfast form, legg kyllingen på toppen og sett inn i ovnen.
Husk å sjekk at kyllingen er gjennomstekt før servering, og sett fram salt og pepper.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *