Quinoa-salat med avocado, reker og oliven


Dette er en utrolig god salat som jeg liker veldig godt; en god sammensetning av smaker og teksturer, og bonusen er at den nesten kan regnes som helsekost å være… Heldigvis kan man få quinoa i de fleste dagligvarebutikker nå, tidligere måtte man til en helsekostforretning. Quinoa er næringsrike helkorn (høyt proteininnhold, fri for gluten), helt supert som variasjon fra ris/pasta/poteter.

Du trenger:
(2 personer som lunch, eller 3-4 personer som forrett)
60 g quinoa
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd, finhakket
150-200 g rå reker, uten skall (evt. behold «halen»)
150g gode tomater, skåret i båter
liten håndfull bladpersille, hakket
liten håndfull dill, hakket
3 vårløk, skivet
1 stor, moden avocado, skrellet og skåret i biter
liten håndfull svarte oliven uten stein, grovhakket
juice fra 1/2 sitron
salt and pepper

Ha quinoaen i en kasserolle, kok etter anvisning på pakken (ca 20 minutter).
I mellomtiden har du olivenolje i en stekepanne, ha oppi hvitløk og de rå rekene. Stek i 2-3 minutter eller til rekene blir rosa (du kan bruke ferdige reker i stedet, men i såfall ha dem oppi pannen etter at hvitløken har fått frese litt, legg så på lokk og skru av varmen.)
Ha alt i en bolle; tomater, persille, dill, vårløk, avocado, oliven, sitronsaft og quinoa. Salte og pepre.
Fordel på tallerkener eller skåler, og ha oppi rekene til slutt.
Servér med et par halve skiver toast og litt smør, om du vil.

 

Write a comment

Your email address will not be published.