Spicy kylling og bulgursalat med agurk og granateple

Vi er på god vei inn i desember og det er ikke lenge til jula er over oss, men selv om de fleste tenker mest på ribbe, krumkaker og julekarameller i disse dager så er det fortsatt noen hverdagsmiddager igjen før juleklokkene kimer. Denne kyllingretten er lett å lage, lett å spise og lett for kroppen. Kanskje noe å ha klart i repertoiret før januar..? Selv om den er sunn så er det masse smak her, og harissa gir kjøttet et skikkelig kick. Bare prøv!
Du trenger:
(2 porsjoner, men ingrediensene kan lett dobles)
1 ss harissa (en marokkansk krydderpasta, fåes i innvandrerbutikker og velassorterte matforretninger)
finrevet skall + saft av en halv sitron
2 renskårne kyllingfileter
125 g bulgur eller quinoa, eller en blanding av begge (evt. ris eller couscous om du foretrekker det)
1 ss hakkede friske urter, f.eks bladpersille, mynte eller basilikum
1 tomat, skåret i terninger
1/4 agurk, skåret i terninger
1/2 granateple
+en plastpose og et stort ark aluminiumsfolie

1. Ha harissa, sitronskall og -saft i en ren plastpose sammen med kyllingfiletene. Knyt igjen posen og klem litt her og der så kjøttet får marinade over det hele. Legg posen i kjøleskapet i alt fra 5 minutter opp til et døgn, et døgn er bra, men 5 minutter gir også god smak.
Forvarm ovnen til 200 C.

2. Legg et stort ark aluminiumsfolie på kjøkkenbenken og tøm innholdet av kyllingposen ut på midten av arket. Samle sammen hjørnene og deretter sidene på arket og klem sammen, slik at du får en slags «pakke». Sett denne i ovnen i ca 25-30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

3. I mellomtiden: kok bulgur og/eller quinoa etter anvisning på pakken. Når den er klar, rør inn hakkede urter, tomat- og agurkterninger og evt. litt salt og pepper.

4. Skjær granateplet i to på tvers, ta ut de røde «frøene» ved å holde halvdelen med snittsiden ned, over en skål/bolle, og bank løs med en tresleiv. De vakre, perleaktige granateplefrøene vil da sprette ut. Bland også disse inn i bulgur-blandingen. Fordel dette på to tallerkener og legg kyllingen oppå (skjær gjerne kjøttet opp i skiver først). Salt og pepper på toppen, og det er klart til servering.

Tips: ønsker du en form for «saus» så kan du ha på en klatt med yoghurt naturell.

Tips: granateplefrøene fra den andre halvdelen gjør seg kjempegodt i fruktsalat eller som garnityr på en lammegryte. Eller rett og slett bare hent en skje og spis dem som de er, og kjenn hvordan antioksidentene forynger deg 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *