Sjokoladebiscotti med hasselnøtter


Biscotti betyr egentlig «stekt to ganger», men vi forbinder som regel biscotti med de smale, avlange og litt harde småkakene som har blitt nokså vanlig å se i butikker og caféer. Det er den doble stekingen som gjør at de blir såpass harde og tørre, slik at de både blir veldig holdbare OG perfekte til dypping i kaffe eller dessertvin. Heldigvis er biscotti ganske enkle å lage, og hvis du tror de varer lengre enn et par uker hjemme hos deg kan de gjerne fryses i stedet for å oppbevares i en tett boks. 

Du trenger:
150 g hasselnøtter
125 g mørk sjokolade, med 70% kakao
200 g lyst brunt sukker
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt
225 g hvetemel
25 g kakaopulver (bakekakao)
2 ts instant espressopulver (evt knust kaffepulver)
1 ts natron

Sett ovnen på 180 C, ta fram et stekebrett.
Ha nøttene utover stekebrettet og rist dem i ovnen ca 12-15 minutter, eller til skallet begynner å sprekke. Ta brettet ut og dekk det til med et rent kjøkkenhåndkle, la nøttene «dampes» i noen minutter (5) før du «gnikker» dem litt inni kjøkkenhåndkleet for å få av det meste av skallet.
Avkjøl, deretter grovhakk og sett til side så lenge.

Skru ned ovnen til 150 C, og kle stekebrettet med et ark bakepapir.
Ha sjokolade og brunt sukker i en food processor og kjør maskinen til sjokoladen er heelt finhakket.
Ha eggene i en bolle, evt bollen til en kjøkkenmaskin, og pisk dem sammen med vaniljeekstrakten i et minutt. Tilsett sjokoladeblandingen, deretter sikt inn hvetemel, kakao, espressopulver og natron og rør sammen til du har en nokså fast «deig». Bland inn de grovhakkede hasselnøttene underveis.
Del deigen i to og form to «kubber» (hver ca 25 cm lange) som du legger på bakebrettet, husk å ha litt avstend mellom dem. Dette er lettest å gjøre med hendene, dersom du har godt med mel (eller vann!) på hendene før du tar i deigen.
Sett brettet i ovnen, stek i 35 minutter. La «kubbene» avkjøles i 10 minutter før du har dem over på en skjærefjøl, skjær dem så opp i 2 cm tykke skiver ved hjelp av en skarp kniv.
Legg skivene utover bakebrettet og sett dem inn i ovnen igjen ca 20 minutter. Snu skivene og stek i ytterligere 20 minutter, eller til biscottiene er blitt helt sprø.
Avkjøles på rist.

Tips: for å gjøre biscotti ekstra lekre kan du ringle over litt smeltet sjokolade, eller rett og slett dyppe den ene enden i smeltet sjokolade.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *