Sei med sprø pesto- og oliventopping og grov søtpotetmos

Rask, god og næringsrik middag på under en halvtime! Du kan bruke hvilken som helst hvit fisk her, jeg brukte sei denne gangen. Toppingen på fisken, som består av salt pesto og oliven og syrlig sitron, harmonerer så fabelaktig med det søtlige potetmosen. Det er Panko, eller brødrasp om du vil, som gjør at toppen blir crunchy under steking. Lite oppvask blir det også! Finn fram:

Du trenger:
(2 porsjoner, men kan lett dobles om dere er 4)
2 seifileter eller annen hvit fisk, ca 150 g hver
2 ss pesto
5-6 oliven uten stein, grovhakket
finrevet skall av 1/2 sitron
2 ss Panko (japanske brødsmuler, fåes ofte i innvandrerforretninger, eller bruk vanlig brødrasp)

ca 450g søtpotet
ca 100 g vanlig potet
en klatt smør
salt og pepper
(evt. en skvett melk)

Sett ovnen på 200 C.
Skrell potetene og skjær dem i biter, lag gjerne søtpotetbitene litt større enn den vanlige poteten siden søtpotet kokes mør raskere. Størrelsen på bitene avgjør koketiden, men er de ca 3×3 cm store tar det ca 12-15 minutter å koke dem.
Hell av vannet, ha smøret oppi sammen med potetbitene og mos dem med en moser. Jeg liker best at den har litt biter så jeg moser ikke så mye. Smak til med salt og pepper.
I mellomtiden legger du fiskefiletene på et stekebrett eller ildfast form, ha noen dråper olivenolje under dem for sikkerhets skyld.
Bland sammen pesto, grovhakket oliven (jeg brukte grønne), finrevet skall av 1/2 sitron og Panko/brødsmuler i en liten bolle. Hvis blandingen virker “tørr” så tilsett litt olivenolje.
Fordel pestoblandingen over fisken, trykk den litt ned med fingrene eller baksiden av en skje.
Sett fisken i ovnen i ca 12-15 minutter, steketiden avhenger av tykkelsen på fiskebitene du bruker.
God middag!

Write a comment

Your email address will not be published.