Granola bars med sjokoladeFor lenge siden la jeg ut min ofte brukte oppskift på granola bars, eller müsli bars om du vil, og de lager jeg fortsatt med jevne mellomrom. Ungene elsker dem, mor og far likeså, og de er så kjekke å ha i fryseren til turer og andre ganger man trenger litt ekstra energi.
Dette er müslibarens mørke fetter; en sjokoladevariant, som virkelig fikk bein å gå på her i huset.. Jeg måtte være kjapp med å fryse dem ned så ikke alle forsvant! Og hvis du synes det er mye smør og sukker i ingredienslista: ja, det er det, men dette er en stor porsjon, dessuten er hver bit fylt med havregryn, solsikkefrø og linfrø som gjør oss godt. Så det så.
Du trenger:
(ca 32 små biter)
400 g smør
400 g lyst brunt sukker
3 ss lys sirup
400 g lettkokte havregryn
50 g store havregryn (eller bruk 50 g ekstra lettkokte om du vil)
100 g solsikkefrø
50 g knuste linfrø
3 ss kakaopulver (bakekakao)

Legg bakepapir i en form, ca 20 x 30 cm.
Sett ovnen på 150 C.
Ha smør, sukker og sirup i en stor kasserolle, varm opp på lav varme til smøret er smeltet.
Ta kasserollen av platen, ha i havregryn, frø og kakaopulver, rør dette inn til alt er godt blandet.
Ha blandingen over i formen og trykk den forsiktig ned i bunnen, jevn til overflaten.
Sett formen i midten av ovnen, stekes ca 45 minutter. La den avkjøles helt i formen før du begynner å skjære biter, la den gjerne stå over natten (men dekk med plastfolie el.l. når den ikke lenger er varm).
Skjær opp og del ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *