Friterte epleringer med kanel og sukker

Dette er en superenkel måte å lage noe med epler på, selv om resultatet gjør at man tror det er en stor og innviklet operasjon… Med et dryss sukker og kanel smaker de helt himmelsk, og det skal godt gjøres å bare spise én. Servéres som de er, eller med en kule vaniljeis.

Du trenger:
(4-6 porsjoner)
125 g hvetemel
25 g maisenna
1 ts bakepulver
2,5 dl Farris el.l.
30 g melis
ca 4-5 epler
solsikkeolje, til friteringen
2 ss sukker blandet med 1/2 ts malt kanel

Sikt hvetemel, maisenna og bakepulver over i en bolle. Visp inn Farris til røren er fri for klumper, sikt deretter inn melis og rør litt til. La røren stå i 20 minutter.
Skrell eplene og ta ut kjernen, enten med en eplekjerner eller med en tynn liten kniv. Skjær eplene i ringer, ca 1/2 cm tykke. (Drypp gjerne litt sitronsaft over epleskivene slik at de ikke blir brune mens de venter på sin tur i frityren, men jobber du raskt er det ikke nødvendig.)

Ha solsikkeolje i en tykkbunnet kjele, ca 1 cm opp fra bunnen. Varm opp til ca 190 C, det vil si at om du slipper oppi en test-eplebit skal den bruse godt og flyte opp til overflaten med en gang.
Ha klar en rist som du legger et dobbelt lag med kjøkkenpapir på.
Dypp epleringene i røren, pass på at hele er dekket. La deretter overflødig røre renne av før du slipper dem oppi den varme oljen. Stekes ca 1-2 minutter på hver side til de har fått en fin gyllen farge på begge sider. Legg dem på rista med kjøkkenpapir for å renne av, dryss over med kanelsukkeret. Husk å bare stek noen ringer om gangen, hvis det blir for fullt i kasserollen synker varmen på oljen, hvilket gir et «soggy» resultat.
Serveres umiddelbart, gjerne med litt vanljeis ved siden av om du tilfeldigvis har litt i fryseren.

O lykke 😀

2 kommentarer

  1. Anonymous

    Disse var sabla gode!

  2. Så bra at det ble vellykket! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *