Sjoko-digestives

Endelig fikk jeg tid til å blogge litt igjen, jeg har vært bortreist og har i tillegg noen nye prosjekter på gang som tar endel tid å sette seg inn i. De siste dagene har jeg vært sammen med min mamma i Liverpool, hun fikk erfare at dattera heller gjerne trålet gjennom kjøkkenutstyrsbutikker og matsentre enn klesbutikker… men vi fikk til å gjøre litt av begge deler 😉 For de som ikke har vært i Liverpool så er byen et mekka for shoppere i alle kategorier, anbefales uavhengig av fotballinteresse!
Alle kjenner vi til de klassiske Digestive-kjeksene man får kjøpt i butikken. Disse er en sjokoladevariant, men vil du heller ha den vanlige typen så bare dropp kakaopulveret. Disse smaker herlig sammen med en kopp svart te, og er mye mer «matnyttig» enn en gjennomsnittlig sjokoladekjeks…nesten som et lite mellommåltid.

Du trenger:
(ca 16 kjeks)
250 g fin sammalt hvetemel
50 g lettkokte havregryn
20 g hvetekli
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ss kakaopulver
70 g lyst brunt sukker
125 g smør, kaldt/rett fra kjøleskapet
ca 3/4 dl melk

Sett ovnen på 180 C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Bland sammen mel, havregryn, kli, natron, salt, kakaopulver og sukker i en stor bolle.
Bruk et rivjern og riv det kalde smøret over bollen, deretter smuldrer du alt med fingertuppene til blandingen kan minne litt om våt sand. (Alternativt bruk food processor.)
Tilsett melken, litt om gangen, til deigen kommer sammen i  én klump. Kankje trenger du litt ekstra melk.


Del deigen i to og ha den ene delen mellom to «ark» med plastfolie (grunnen til at vi gjør dette er for å unngå å tilsette mer mel for å få kjevlet den ut). Kjevle ut til ca 3 mm tykkelse, stikk ut små kjeks, bruk en rund pepperkakeform eller et glass (ca 4-5 cm i diameter). Legg dem utover brettene, fortsett kjevling og utstikking til all deigen er brukt opp.
Bruk en tannpirker el.l. og lag små hull langs kanten av kjeksene.
Stekes midt i ovnen i ca 20-25 minutter. La dem ligge på brettene i minst 10 min før du flytter dem over på en rist til videre avkjøling.
Nyt dem med en kopp te eller kaffe, eller hvorfor ikke et glass kald melk.
Oliver (8 år) ga kjeksene tommelen opp.. 😀

1 kommentar

  1. Fin oppskrift 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *