Squashkake med limeglasur


«Squash i en kake..!?» tenker du kanskje. Men gulrot i en kake er det visst ingen som reagerer på… Denne minner på mange måter om den «tradisjonelle» gulrotkaken, både i smak og konsistens, ergo liker du gulrotkake så liker du squashkake. Squash har høysesong nå på sensommeren, så her har du muligheten til å bruke grønnsaker når de er på topp!
P.S: Tar du et ekstra stort stykke så har du dekket 1 av dine 5 om dagen…! 😀

Du trenger:
3/4 dl solsikkeolje
225 g sukker
3 egg
50 g malte mandler
2 middels store squash, eller ca 500 g nettovekt
1/4 ts hver av malt kardemomme, malt ingefær og kanel + en klype muskat
300 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
evt. en håndfull hakkede nøtter, f.eks pistasjenøtter eller hasselnøtter (valgfritt)

Glasur:
200 g smør, mykt/romtemperert
100 g kremost naturell
ca 250 g melis, siktet
juice fra 1 lime

Forvarm ovnen til 170 C, smør sidene på en 23 cm springform og ha bakepapir i bunnen.
Skrell squashen og skjær bort den midtre delen, deretter rasper du den over i en bolle eller skål.
Ha olje, sukker og egg i en bolle og visp dette til blandingen tykner litt. Bruke gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmixer til dette.
Klem ut så mye vann du kan av squashen og ha denne oppi røra sammen med malte mandler. Rør det inn med en slikkepott, el.l.
Sikt over de resterende ingrediensene; krydder, hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og natron. Rør til slutt også dette inn (sammen med evt. hakkede nøtter om du skal bruke det).
Tøm røra over i den smurte formen, jevn til overflaten og sett formen i ovnen i ca 1 time. Kanskje trenger du 5-10 minutter ekstra, sjekk underveis med en kakepinne, tannpirker el.l. Steketiden kommer mest an på hvor mye vann du klarte å klemme ut av squashen…
La kaken avkjøles i formen i en liten halvtime før du har den over på en rist til videre avkjøling.

Glasuren lages helt enkelt ved å vispe sammen ingrediensene til de kommer sammen til en passe tykk blanding, ikke tilsett all limejuicen med en gang, det er ikke sikkert at du trenger alt.

Når kaken er helt avkjølt kan du skjære den i to horisontalt, bruk f.eks en brødkniv til dette. Ha 1/3 av glasuren på bunnen og fordel den jevnt utover. Legg «topplokket» på og fordel resten av glasuren over topp og sidene. Pynt om du vil, gjerne med hakkede nøtter eller noe annet du liker.

Smaker spesielt godt til kaffe eller svart te 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *