Kylling tikka med hot rødløk og tomat

Kylling tikka er en av mine absolutt favorittretter, og her er den i en litt lettere utgave med rødløk og tomat istedet for en kraftig saus. Kylling Tikka Masala er en indisk rett som det finnes utallige oppskrifter på, og selv om denne sikkert ikke er 100% autentisk så smaker den nydelig synes jeg. Ikke bli skremt av den lange ingredienslisten, det er ingredienser som er lett å få tak i, og hvis du lager marinaden dagen i forveien så kan middagen stå på bordet i løpet av 20 minutter.

Du trenger:

(4 personer)
4 kyllingbrystfileter

Marinade:
2 hvitløksfedd
En tommelstor bit frisk ingefær
1-2 røde chillier, uten frø
1 ts malt kummen
1 ts malt koriander
1/2 ts gurkemeie
1 ts garam masala (indisk krydderblanding)
juice fra 1 lime
1/2 dl solsikkeolje (eller annen veg. olje)
1 lite beger yoghurt naturell (ca 125 g)

Rødløksgarnityr:
1 rødløk, delt i to og skåret i tynne halvmåner
juice fra 1 sitron
2 store tomater, grovhakket (helst uten frø)
en liten håndfull korianderblader, hakket
et par klyper chilliflak/tørket chilli

basmatiris, til servering
limebåter, til servering

For å lage marinaden har du bare alt oppi en food processor og kjører den til du har en glatt blanding. (Men husk å kjør hvitløk, ingefær og chilli litt før du har i resten, for å være sikker på at de blir finhakket.) Ha alt over i en skål, ha i kylling og se til at den er helt dekket av marinaden. Dekk til skålen og sett den i kjøleskapet over natten, men en time gir også godt resultat.

Ha litt olje i en stekepanne og varm den opp (medium/lav varme), stek kyllingen i ca 15-18 minutter eller til den er gjennomstekt, snu den en gang underveis. Den skal få en fin gylden farge. 

Mens kylling stekes lager du rødløksgarnityren. Ha den oppskårne rødløken i en skål, klem over sitronjuice. Rør så inn tomat, koriander og chilli, salte og pepre litt. (Denne kan med fordel stå og godgjøre seg på kjøkkenbenken en halvtimes tid før dere skal spise, men det er ikke et «must» dersom du ikke har tid.)

Servér kyllingen sammen med basmati-ris, rødløksblandingen og gjerne et par limebåter ved siden av.

Tips: vil du ha enda litt mer (eksotisk) smak på retten så kok risen i kokosmelk, evt. 50/50 kokosmelk/vann.)

Velbekomme! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *