Du trenger:
(ca 18 pizzasnurrer)
5 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
1 ts salt
50 g havrekli
100 g havregryn
100 g fin sammalt hvetemel
ca 300-400 g hvetemel
+ fyll: 4-5 ss pizzasaus, et par håndfuller hver av skinke (eller bruk oppskåret salami) og revet ost.
Ha vann i en stor bolle og løs opp gjæren i vannet. Rør inn salt, havrekli, havregryn og sammalt hvetemel. Tilsett hvetemel til deigen kommer sammen, ha heller i litt for lite enn litt for mye, se an behovet underveis. Kna deigen i noen minutter, evt. bruk eltekroken på en kjøkkenmaskin.
Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la den stå et lunt sted i en times tid, eller til deigen er blitt dobbelt så stor.
Kjevle ut deigen ganske tynt (ca 1/2 cm) på en melet flate, den skal ha rektangulær eller avlang form. Bre utover pizzasaus og fordel skinke/salami og ost jevnt over det hele.
Rull sammen på langs, og skjær deretter i ca 3 cm tykke «skiver».
(forts. under)
![]() |