Grove pizzasnurrer


Pizzasnurrer er kjekke å ha i fryseren nå som det nærmer seg skolestart. Her har jeg laget en litt «sunnere» variant som har mye havre og grovt mel i seg, noe som kan gjøre pizza til en helt legitim matpakke da det strengt tatt bare er grovt brød med ost og skinke…
De tiner fort, så disse passer fint som mellommåltid ellers også, eller bare når det er litt for lenge å vente på middag.


P.S: Mel- og kornvariantene er bare veiledende, bruk det du foretrekker eller har i hus.

Du trenger:
(ca 18 pizzasnurrer)
5 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
1 ts salt
50 g havrekli
100 g havregryn
100 g fin sammalt hvetemel
ca 300-400 g hvetemel
+ fyll: 4-5 ss pizzasaus, et par håndfuller hver av skinke (eller bruk oppskåret salami) og revet ost.

Ha vann i en stor bolle og løs opp gjæren i vannet. Rør inn salt, havrekli, havregryn og sammalt hvetemel. Tilsett hvetemel til deigen kommer sammen, ha heller i litt for lite enn litt for mye, se an behovet underveis. Kna deigen i noen minutter, evt. bruk eltekroken på en kjøkkenmaskin.
Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la den stå et lunt sted i en times tid, eller til deigen er blitt dobbelt så stor.
Kjevle ut deigen ganske tynt (ca 1/2 cm) på en melet flate, den skal ha rektangulær eller avlang form. Bre utover pizzasaus og fordel skinke/salami og ost jevnt over det hele.
Rull sammen på langs, og skjær deretter i ca 3 cm tykke «skiver».
(forts. under)


Legg bitene med den skårne siden opp på et stekebrett kledd med bakepapir, du kommer til å trenge to brett om du ikke vil at de skal hefte seg sammen.
Dekk brettene med kjøkkenhåndklær og sett til etterheving ca en halvtime.
Forvarm ovnen til 200 C.
Hvis du vil kan du drysse litt ekstra revet ost på toppen før du steker pizzasnurrene midt i ovnen ca 15-17 minutter.
Avkjøl og nyt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *