Cornflake cookies


Sommerferien er her! I hvertfall for de fleste elever og lærere, nå gleder jeg meg til
 mer fri og mer tid til å kokkelere og bake på kjøkkenet mitt. Frekvensen av nye innlegg vil forhåpentligvis også øke, noe jeg ser fram mot!
Disse cookies’ene er litt annerledes enn de fleste “basic” oppskrifter, innslaget av sprø cornflakes og malt gjør dem til noe litt mer spesielt… Maltpulver er ikke så enkelt å få tak i her til lands, men helt vanlig sjokoladepulver gir også gode cookies.

Du trenger:
(ca 20 cookies)
80 g cornflakes
20 g maltpulver eller sjokoladepulver (O’Boy, Nesquik el.l.)
20 g sukker
1/2 ts salt
50 g smeltet smør

225 g smør, mykt/romtemperert
350 g mykt lyst brunt sukker
2 store egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
400 g hvetemel
1/2 ts salt
1 ts natron
1 ts bakepulver
200 g sjokoladedråper eller samme mengde grovhakket sjokolade

Sett ovnen på 170 C, gjør klar tre stekebett med bakepapir.
Ha cornflakes i en bolle og knus dem littegrann med knyttneven. Ha over maltpulver (eller sjokoladepulver), sukker og salt og bland godt. Tøm over det smeltede smøret og rør så at er godt blandet. Spre blandingen utover et av stekebrettene, sett det i ovnen i ca 12 minutter.


Sett cornflake-brettet til avkjøling.
Ha smør og brunt sukker i en annen bolle, og visp dette til det er lyst og luftig.
Tilsett eggene, ett om gangen, og visp godt etter hvert egg.
Ha i vaniljeekstrakt og visp den inn.
Sikt over hvetemel, salt, natron og bakepulver. Mix på lav hastighet til alt det tørre er godt blandet inn.
Tilsett sjokolade og cornflake-blandingen (den må nok brytes opp litt) og rør dette inn med en sleiv el.l.
Lag kuler av deigen og legg utover på bakebrettene, jeg brukte en iskremskje til dette for å få like store cookies. Kanskje trenger du også det tredje brettet for å få plass til alle, de flyter utover og trenger litt plass.
Stekes i ca 13-15 minutter, eller til de har fått en gyllenbrun farge. Steketiden kan varieres litt etter smak og behag – liker du dine cookies litt seige så stek litt mindre, vil du ha dem sprø så stek litt mer.
La dem avkjøles på brettene.

Enjoy!


(Oppskriften er hentet fra Hummingbird Bakery’s “Home Sweet Home”, 2013.)

Write a comment

Your email address will not be published.