Soyalaks med rødløk, squash og gulrot

Denne lakseretten er en av mine “stand-by” oppskrifter når jeg har lite tid – fort gjort og mye smak 🙂

Du trenger:
(2 porsjoner)
2 ss soyasaus
1 ts toasted sesame oil
1 ts honning
2 laksebiter, ca 125 g hver (uten skinn og bein)
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
1/2 rødløk, i tynne halvmåner
1 stor gulrot, i tynne remser (bruk potetskrelleren)
1/2 squash, i tynne remser (bruk potetskrelleren)
en håndfull spinatblader (babyspinat)
ris, til servering

Rør sammen soyasaus, sesamolje og honning i en skål, legg i laksebitene og vend dem litt rundt i blandingen. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet en times tid eller over natten.
Stek laksen (inkludert marinaden) i en non-stick stekepanne på middels varme, ca 6-8 minutter litt avhengig av tykkelsen.
Varm olivenolje i en stekepanne eller wok, ha i hvitløk, rødløk, gulrot og squash og stek dette i 2-3 minutter til det mykner litt. Tilsett spinat (og gjerne en liten skvett soyasaus) og stek noen sekunder til spinatbladene har falt sammen.
Servér så fort laks og grønnsaker er klare, gjerne sammen med litt ris. (Hvis du vil ha litt ekstra eksotisk spiss på risen kan du bytte ut halvparten av kokevannet med kokosmelk.)
God middag!

2 Comments

  1. Jeg lagde denne retten for noen dager siden, og jeg får vann i munnen bare av å tenke på den… 😀 Utrolig godt!!! Kjempefin blogg du har, har allerede prøvd ut flere oppskrifter med stort hell. Keep up the good work! 🙂

  2. Tusen takk, Eva, det var veldig hyggelig å høre! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.