Vårlige retter

Våren hadde ikke glemt oss likevel – nå er den endelig her og vi kan igjen nyte at solen varmer og småfugene kvidrer. Kraftige kjøttgryter kan byttes ut med lette supper, pastaretter og sommersalater, her er noen av mine vårfavoritter:
Quinoasalat med reker og avocado – en sunn lunchrett om smaker like godt som den er vakker å se på. Hvis du ikke liker reker kan du bare bytte dem ut med kyllingstrimler.


Tomatsuppe fra Capri – en suppe som serveres romtemperert med mozzarella og basilikum. Et lett, men mettende måltid i italias farger:

Som en liten «snack», mellomrett eller forrett kan jeg anbefale Laksetartar med agurksalat:

Med salt halloumi-ost og søte, modne tomater blir denne salaten en smaksopplevelse:

Pasta er en favoritt hele året, men her har den fått en vårlig (eller sommerlig) drakt i form av tomater, scampi og bladpersille:

Mannen og jeg elsker risotto, men det gjør ikke ungene, derfor blir det ikke laget så veldig ofte her i heimen. Denne vår-risottoen ble kjempegod:

Linguine med tunfisk, sitron og ruccola: tunfisk og sitron er en frisk og god kombinasjon, og med pasta og ruccola blir dette en smakfull rett:

Denne Alt-i-ett formen med laks og grønnsaker har vært en av de mest leste oppskriftene på bloggen siden den ble først publisert i fjor høst! Lett mat med friske farger ser ut til å slå an, og bonusen er at denne etterlater seg svært lite oppvask..

Jeg håper at dere alle har anledning til å nyte våren i fulle drag, det er ikke noe å vente med for du blir aldri yngre enn du er i dag… 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *