Du trenger:
(ca 12 boller)
50 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
1,5 dl melk
30 g smør
50 g sukker
2 ss vaniljesukker
1 egg
ca 380 g hvetemel
1 stor eller 2 små bananer, most
100 g havregryn Varm melk og smør i 1-2 minutter i microen til melken er lunken og smøret er smeltet, det skal kun være fingervarmt. Hell over i en stor bolle, evt bollen til en kjøkkenmaskin. Løs opp gjæren i melkeblandingen og rør inn sukker. Tilsett deretter vaniljesukker, egg, hvetemel, banan og havregryn før dette eltes godt, ca 15 minutter. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted, ca 1 time eller til deigen er blitt dobbelt så stor.
Ha deigen ut på en melet arbeidsbenk eller bord, kna den lett og trill ut til en «pølse». Del opp i ca 12 emner, hvis deigen er klebrig og trenger mer mel – prøv å tilsett så lite som mulig.
Trill boller av emnene og sett dem utover et brett med bakepapir, eventuelt kan du legge dem i litt større muffinsformer, som f.eks disse jeg kjøpte på Clas Ohlsson: |
Lekre 🙂
Nydelige
Takk! 🙂