Du trenger:
(2 porsj.)
200 g linguine, spaghetti eller annen pasta
4-6 tomater
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd
en klype tørkede chilliflak
noen dråper rødvinseddik
en klype sukker
salt og pepper
150-200 g rå scampi (husk å fjerne «tarmen» langs ryggen dersom dette ikke allerede er gjort)
litt hakket bladpersille, til servering
Kok pasta etter anvisning på pakken.
I mellomtiden: Grovhakk tomatene. Ha olivenolje i en stekepanne og varm opp på medium/høy varme, ha i tomatene og legg på lokk (evt et ark aluminiumsfolie). La dette putre i 5-6 minutter, tilsett hvitløk, chilli og eddik, pluss en klype sukker og litt salt/pepper, og la det putre noen minutter til (fortsatt med lokk).
Ta av lokket og ha i scampiene, kok til de akkurat har rukket å gå fra å være grå til å bli rosa. Det skal ikke mange minuttene til før konsistensen blir som viskelær!
Bland tomat/scampi-sausen med pastaen, dryss over hakket bladpersille og servér med én gang.
|