Fine baguetter med flaksalt


«Alle» elsker baguetter, denne familien er intet unntak. Spis dem som de er, fyll med ost og skinke eller hva hjertet måtte begjære, servér som tilbehør til suppe eller salat, eller bryt helt enkelt av biter og dypp i en god olivenolje iblandet litt balsamicoeddik.. himmel på jord.

Du trenger:
(3 baguetter)
5 dl lunkent vann
1 pk tørrgjær eller 50g fersk gjær
2 ts salt
400g hvetemel + 250g
flaksalt, f.eks Maldon

Rør ut gjæren i vannet, tilsett salt og 400 g hvetemel. Eltes deretter godt, ca 5 minutter i kjøkkenmaskin.
Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving et lunt sted, ca en halvtime eller til deigen har blitt dobbelt så stor.
Tilsett resten av melet, 250g, elt så godt og lenge (ca 10-15 minutter).
Sett deigen til heving igjen i ytterligere en halvtime.
Forvarm ovnen til 225 C.
Ha deigen ut på kjøkkenbenken (det kan hende at du trenger litt ekstra mel her), del den i tre like store emner og trill dem ut til lange «pølser» som du legger på et smurt eller bakepapirkledd stekebrett. La dem stå og hvile i ca et kvarter før du pensler med litt vann, drysser over flaksalt og setter dem midt i ovnen. Stekes til de er gyldne på toppen, ca 30 minutter (men sjekk etter 25).
Hvis du har dampfunksjon på ovnen din kan du aktivisere denne for å få ekstra sprø utside på baguettene, eventuelt fyll en langpanne med litt vann og sett denne nederst i ovnen under steketiden.

Det eneste man trenger nå er egentlig godt smør… I hvertfall forsvant den ene baguetten her før noe annet pålegg eller annet tilbehør hadde rukket å finne veien…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *