Popcorn cookies


Salt blir som oftest etterfulgt av søtt, men noen ganger fungerer de to faktisk veldig bra sammen… Disse cookies’ene er livsfarlige for sånne som meg; det viste seg nemlig umulig å bare ta én, men vi var flere i huset så jeg endte heldigvis ikke opp med å innhalere hele stabelen.

Du trenger:
(ca 20 cookies)


1 liter popcorn
1 ss smeltet smør
115 g smør, mykt/romtemperert
70 g lyst brunt sukker
70 g (vanlig hvitt) sukker
1 stort egg
1 ts vaniljeekstrakt
160 g hvetemel
1/2 ts natron
1/4 ts salt

75 g hakket mørk sjokolade (valgfritt)

Sett ovnen på 200 C, legg bakepapir på to stekeplater
Ha popcorn i en bolle, ringle over 1 ss smeltet smør. Vend det rund med hendene eller en skje slik at smøret fordeler seg sånn noenlunde. Sett til side så lenge.
Ha smør og sukker (x2) i en bolle, pisk dette med en håndmixer (eller bruk en kjøkkenmaskin) til det blir lyst og luftig, ca 3-4 minutter. Tilsett egg og vanilje, visp i et minutt til.
Sikt inn hvetemel, natron og salt og visp på lav hastighet nå til dette er akkurat blandet.
Ha i popcornet, bruk så en slikkepott eller stor skje til å forsiktig blande dette inn i deigen. (Det kommer til å virke som det er altfor mye popcorn i forhold til deig, men etterhvert som en del av det knuses litt så blir det bra, jeg lover.) Vend til slutt inn hakket sjokolade om du skal bruke dette.

Bruk to spiseskjeer og fordel spiseskjestore klatter på de to brettene.
Stekes på midterste rille i ca 10-12 minutter, eller til kantene får en gylden farge.
La dem avkjøles på brettene noen minutter før de overføres til rist for videre avkjøling.

Enjoy!

(Oppskriftene er inspirert av den herlige bloggen «Smitten Kitchen».)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *