Sett ovnen på 200 C, legg bakepapir på to stekeplater
Ha popcorn i en bolle, ringle over 1 ss smeltet smør. Vend det rund med hendene eller en skje slik at smøret fordeler seg sånn noenlunde. Sett til side så lenge.
Ha smør og sukker (x2) i en bolle, pisk dette med en håndmixer (eller bruk en kjøkkenmaskin) til det blir lyst og luftig, ca 3-4 minutter. Tilsett egg og vanilje, visp i et minutt til.
Sikt inn hvetemel, natron og salt og visp på lav hastighet nå til dette er akkurat blandet.
Ha i popcornet, bruk så en slikkepott eller stor skje til å forsiktig blande dette inn i deigen. (Det kommer til å virke som det er altfor mye popcorn i forhold til deig, men etterhvert som en del av det knuses litt så blir det bra, jeg lover.) Vend til slutt inn hakket sjokolade om du skal bruke dette.
Bruk to spiseskjeer og fordel spiseskjestore klatter på de to brettene.
Stekes på midterste rille i ca 10-12 minutter, eller til kantene får en gylden farge.
La dem avkjøles på brettene noen minutter før de overføres til rist for videre avkjøling.
Enjoy!