Stekt ris med egg

En kjapp liten lunch eller kveldsrett kommer her, spesielt lettvint om du har rester av ris liggende i kjøleskapet. Ingrediensene trenger ikke begrenses av det jeg lister opp; bruk det du har i grønnsaksskuffen 🙂
Du trenger:
(4 porsjoner som tilbehør, 2-3 porsjoner som en rett i seg selv)
300 g basmatiris
4 vårløk, skåret i tynne ringer
1 ss olivenolje
2 egg, lett vispet sammen
150 g grønne erter, gjerne frosne
en håndfull korianderblader
evt. soyasaus, til servering
Kok risen etter anvisning på pakken. Avkjøl den straks den er ferdig dersom du ikke skal bruke den med én gang.
Stek vårløk i oljen i en stor stekepanne (eller wok). Ha i risen og rør rundt så den blir skikkelig varmet opp. Skyv ris og vårløk til den ene siden av stekepannen, hell i eggene på den «ledige» delen. Stek i et minutt eller to mens du rører litt. Når «eggerøren» er stekt, bland den inn med risen og tilsett grønne erter. Når alt er  blandet og gjennomvarmt er det klart. Hvis du skal spise dette med soyasaus trengs nok ikke så mye salt, skal du ikke ha soyasaus på trenger du å salte litt.
Servér med koriander på toppen.

2 kommentarer

  1. Hørtes veldig godt ut 🙂

  2. Takk, det er det også 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *