Kaninboller


Kombinasjonen av at jeg snublet forbi denne bloggen og så disse kaninbollene, og det at jeg må være innendørs så langt i påsken pga. sykt barn, gjorde at her ble det baking. Igjen.
Bollene er kjempeenkle å lage, og har du «hjelpsomme» barn i hus så kan de jo få bli med på moroa. Bruk en vanlig bolleoppskrift, helst en med litt smør i, du kan f.eks bruke denne. I tillegg trenger du litt ekstra smør, kanel og sukker.

Hev deigen en god time på et lunt sted (til den er minst dobbelt så stor) og del den deretter opp i bolleemner. Trill ut «pølser» og legg dem i en «U»:

Snurr deretter endene sammen på denne måten for å lage «ørene», før du lager en liten kule som «kaninhale», putt den oppi løkken:

Legg påskekaninene på et stekebrett med et ark bakepapir, så pensles de med en blanding av smeltet smør og litt kanel. Dryss over vanlig sukker før du setter brettene til etterheving i ca 20 minutter.

Stekes på 210 C i ca 12-15 minutter til de har fått en gyllen farge, steketid avhenger av størrelsen på «kaninene» dine.

Kaffe i solveggen, anyone!?

4 kommentarer

  1. kjempe fine 🙂

    God påske 🙂

  2. Så flotte de ble! Takk for linking og god påske!

  3. Takk alle sammen! Og takk for inspirasjon, Reminiscence 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *