Du trenger:(Ca. 30 mini-muffins eller 12 vanlige)
115 g smør, mykt/romtemperert
200 g sukker
2 egg
275 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 dl melk
2 ss nypresset appelsinjuice
Finrevet skall av 1 appelsin
Glasur:
100 g smør, mykt/romtemperert
300 g melis
50 g kakaopulver
3 ss helmelk
Sett ovnen på 170 C.
Gjør klar 30 små/mini muffinsformer.
Mix sammen smør og sukker i en stor bolle til det blir lyst og luftig (4-5 minutter), bruk en håndmikser el.l.
Ha oppi eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Mål opp melet og bland inn bakepulveret, så har du halvparten av dette oppi sammen med smørblandingen. Visp godt.
Tøm i halvparten av melken og visp igjen.
Nå kan du ha i resten av melet, visp igjen, og til slutt resten av melken, appelsinjuicen og -skallet. Visp til alt er godt blandet, skrap ned fra sidene også for å få med alt.
Fordel røren i muffinsformene, de skal fylles ca 2/3 opp kanten.
Sett i ovnen i ca 15-20 minutter, de skal bli litt gyldne i kantene. (Hvis du bruker vanlige muffinsformer blir det ca. 12 stk, og de bør stekes i ca. 20-25 minutter.)
Ta muffinsbrettet ut av ovnen og la kakene avkjøles på en rist.
I mellomtiden kan du lage glasuren: helt enkelt bare bland sammen alle ingrediensene, men begynn gjerne med å mykgjøre smøret med en håndmixer før du har i resten. Mix til du har en myk, fin glasur.
Ha glasuren over muffinsene, enten med en kniv/spatula eller med en sprøytepose. Her brukte jeg en sprøytepose med liten tipp og laget små «reir», dvs. et par runder rundt kanten på hver kake. Pynt med små sjokoladeegg eller annen kakepynt. |
Beautiful!
Thank you Nicola! 🙂