Cheesecake brownies


Her kommer en skikkelig lekkerbisken for deg som elsker både sjokolade, brownies og ostekake.. Hvorfor nøye seg med en av delene når man kan få tre!?

Du trenger:
100 g smør
100 g mørk sjokolade, min. 70% kakaoinnhold
125 g sukker
3 egg
75 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver (bakekakao)
100 g mørk sjokolade, grovhakket/i småbiter

Til ostekakemixen:
200 g kremost naturell
2 eggeplommer
75 g sukker

Kle innsiden av en form med bakepapir, formen bør være ca 20×20 cm.
Sett ovnen på 180 C.
Smelt smør og 100 g sjokolade sammen i microen eller over vannbad, rør godt. Ha dette over i en større bolle og rør inn sukkeret og eggene. Sikt over hvetemel, bakepulver og kakao, tilsett 100 g sjokolade i småbiter og vend alt sammen med en slikkepott.
Hell sjokoladeblandingen over i den bakepapirkledde formen.
Lag ostekakemixen ved å vispe sammen kremost, eggeplommer og sukker. (Eggehvitene kan du ha i en ren plastpose og putte i fryseren til framtidige marengser eller annen bakst som krever ekstra eggehviter.)
Ha ostekakemixen over sjokoladeblandingen i formen, bruk en skje og fordel «blobber» litt her og der. Bruk så bakenden av en kniv/gaffel/skje til å lage et slags marmorert mønster i overflaten:


Sett formen i ovnen i ca 30-35 minutter, tiden avhenger både av din ovn og av din personlige smak. Men ikke stek dem mer enn 35 minutter; da får du vanlig sjokoladekake og ikke brownie-konsistens.
La kaken avkjøles mens den fortsatt er i formen, hvis du klarer å vente så lenge. Bruk en skarp kniv og skjær i biter, deretter kan du gjøre deg klar for et lite stykke himmel 🙂

Ha en fin uke!
(Inspirasjon: Rachel Allens bok Cake, 2011.)

2 kommentarer

  1. Tror jeg lagde omtrent samme kake her for en tid sammen. Fantastisk godt med ostetoppingen som stekes med kaken. Mums! Synes det passer godt med friske bær til:)

  2. Helt enig, friske jordbær eller bringebær f.eks hadde vært herlig forfriskende tilbehør 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *