Müsli med tranebær


Jeg har en müslioppskrift på bloggen allerede, men denne er enda bedre… Her har jeg tatt i bruk noen «nyere» kornsorter, dessuten får ikke frøene være med i ovnen – grunnen er helt enkelt at varmen ødelegger sammensetningen av de sunne fettstoffene i frøene.
Jeg kan ikke love at du får tak i f.eks hirse og soyaflak på super’n, men ta en titt i hylla med glutenfri produkter/spesialmat, eller gå innom helsekostbutikken.
Denne frokosten oser sunnhet! (Så nå kan du nyte et stykke sjokoladekake til lunchen etterpå med god samvittighet… Balanse er viktig vettu… 😉
Du trenger:
175 ml honning, den rennende typen
250 g store havregryn
250 g byggflak
100 g hirseflak
50 g havrekli
75 g soyaflak

120 g gresskarfrø (ikke ristede!)
120 g solsikkefrø
75 g linfrø, gjerne knust
100 g tørkede tranebær

Sett ovnen på 120 C.
Ha honning i en kjele og varm opp på svak varme til honningen blir tyntflytende.
Bland sammen store havregryn, hirseflak, havrekli og soyaflak i en stor bolle. Tøm dette over i en bakepapirkledd langpanne og spre det utover så godt det går. Ringle over honningen så jevnt som mulig, men ikke bli fristet til å røre rundt, da vil müslien bare klumpe seg.
Sett brettet i ovnen i 40 minutter, ta det så ut og la kornblandingen avkjøles uten at du rører noe.
Ha alt over i den store bollen igjen (bryt opp større biter dersom det er noen) og bland inn frø og tranebær. Fordel herlig müsli i glass eller bokser med tett lokk. Den holder seg fint i en måned.
Nyt den med melk eller yoghurt, og gjerne litt oppskåret frukt eller bær.

2 kommentarer

  1. Musli er så nydelig 🙂

    Jeg gjør som du og lager en i ovnen også har jeg blandet sammen ett dryss av andre ting som ikke får være med i ovnen som jeg strør på etterpå 🙂 NamNam

  2. Hjemmelaget er alltid best…:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *