Du trenger:
100 g smør, mykt/romtemperert
25 g sukker
50 g lyst brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
75 g fin sammalt hvete
2 ss kakaopulver (bakekakao)
1/2 ts natron
75 g havregrynSett ovnen på 180 C.
Ha smør og sukker i en bolle, visp til blandingen er lys og luftig.
Ha i vanilje, og sikt over sammalt hvete, kakaopulver og natron. Visp eller rør dette inn og deretter visp/rør inn havregryn.
Legg et ark bakepapir på en stekeplate. Rull valnøttstore kuler av deigen, sett dem utover på brettet og trykk dem litt ned med håndflaten eller baksiden av en skje. (Jeg anbefaler dere å ikke smake på deigen, for da blir det ikke mange sjokoladekjeks ut av den! Jeg snakker av erfaring.)
Sett brettet i ovnen i ca 15 minutter, da skal de ha flatet seg litt mer ut og fått sprekker her og der.
La kjeksene avkjøles på brettet noen minutter før du flytter dem over på en rist til videre avkjøling.
Holder seg fint noen dager i tett boks eller pose, men jeg anbefaler heller å fryse dem dersom alle ikke skal spises samme eller neste dag. De tiner på fem minutter og er utrolig kjekke å ha i fryseren 🙂 |
Dei såg gode ut:) skal skriva opp ingrediensane på handlelista no. Holde dei seg godt i ein tett boks?
De holder seg fint noen dager i en tett boks, eventuelt kan de fryses -de tiner på noen få minutter 🙂
Maria
De så jo kjempe gode ut 🙂 Tusen takk for du deler oppskriften ,må nok prøve dem en dag 🙂
Hei Mocca, håper du prøver dem, de er skikkelig gode 🙂
Hei, nå har jeg
lagd de på hytta, veldig gode. hadde ikke grovt mel (bare med hele korn til brød) på hytta..så tok hvetemel og havregryn..Skal prøve med grovt mel en annen gang.
Karin
Hei Karin, tenker de ble gode likevel..;-)
Jeg har foreløpig ikke klart å finne vaniljeekstrakt. Noen tips til hvor jeg kan få tak i det? Kan jeg bruke vaniljesukker i stedet?
Hilsen Hege
Hei Hege, du kan godt bruke vaniljesukker istedet for ekstrakt i denne oppskriften. Men jeg ville tatt 2 ts, siden vaniljesukker ikke er like intenst i smak som ekstrakten.
Lykke til 🙂