Litt sunnere sjokoladekjeks


I dag er det fredag og snart helg, og for mange venter også en ukes vinterferie! Hvis du skal være hjemme så kan det jo passe med litt enkle kjøkkenaktiviteter?
Dette er sjokoladekjeksene, eller cookies’ene, jeg lager når jeg vil ha små godbiter som ikke er altfor usunne. De inneholder ikke hvitt mel, bare sammalt og havregryn, men smaker likevel som en skikkelig sjokoladecookie skal smake. Guttene mine elsker dem, og de er supre å ha med på tur. Faktisk så er det disse minsten skal ha med i barnehagen når han snart fyller 5 år, og det var hans valg 🙂

NB: anbefaler deg å lage dobbel porsjon når du først er i gang…
Du trenger:
100 g smør, mykt/romtemperert
25 g sukker
50 g lyst brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
75 g fin sammalt hvete
2 ss kakaopulver (bakekakao)
1/2 ts natron
75 g havregryn
Sett ovnen på 180 C.
Ha smør og sukker i en bolle, visp til blandingen er lys og luftig.
Ha i vanilje, og sikt over sammalt hvete, kakaopulver og natron. Visp eller rør dette inn og deretter visp/rør inn havregryn.
Legg et ark bakepapir på en stekeplate. Rull valnøttstore kuler av deigen, sett dem utover på brettet og trykk dem litt ned med håndflaten eller baksiden av en skje. (Jeg anbefaler dere å ikke smake på deigen, for da blir det ikke mange sjokoladekjeks ut av den! Jeg snakker av erfaring.)
Sett brettet i ovnen i ca 15 minutter, da skal de ha flatet seg litt mer ut og fått sprekker her og der.
La kjeksene avkjøles på brettet noen minutter før du flytter dem over på en rist til videre avkjøling.
Holder seg fint noen dager i tett boks eller pose, men jeg anbefaler heller å fryse dem dersom alle ikke skal spises samme eller neste dag. De tiner på fem minutter og er utrolig kjekke å ha i fryseren 🙂

8 Comments

  1. Dei såg gode ut:) skal skriva opp ingrediensane på handlelista no. Holde dei seg godt i ein tett boks?

  2. De holder seg fint noen dager i en tett boks, eventuelt kan de fryses -de tiner på noen få minutter 🙂
    Maria

  3. De så jo kjempe gode ut 🙂 Tusen takk for du deler oppskriften ,må nok prøve dem en dag 🙂

  4. Hei Mocca, håper du prøver dem, de er skikkelig gode 🙂

  5. Hei, nå har jeg
    lagd de på hytta, veldig gode. hadde ikke grovt mel (bare med hele korn til brød) på hytta..så tok hvetemel og havregryn..Skal prøve med grovt mel en annen gang.

    Karin

  6. Hei Karin, tenker de ble gode likevel..;-)

  7. Anonymous

    Jeg har foreløpig ikke klart å finne vaniljeekstrakt. Noen tips til hvor jeg kan få tak i det? Kan jeg bruke vaniljesukker i stedet?
    Hilsen Hege

  8. Hei Hege, du kan godt bruke vaniljesukker istedet for ekstrakt i denne oppskriften. Men jeg ville tatt 2 ts, siden vaniljesukker ikke er like intenst i smak som ekstrakten.
    Lykke til 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.