Du trenger:
(ca 3-4 pers, som tilbehør)
350 g broccoli, i mindre «buketter»
2 ss smør
2 ss hvetemel
en klype cayennepepper
3 dl melk
50 g gulost, f.eks Jarlsberg
2 ss nyrevet Parmesan + litt ekstra til toppen
2 ss brødrasp
Sett ovnen på grillfunksjon, 220 C.
Ha broccolibukettene i en kjele med kokende vann, kok i 2-3 minutter. La dem renne av i et dørslag og deretter ha dem over i en smurt, ildfast form.
Smelt smøret i en liten kasserolle, rør inn mel og cayennepepper og fortsett å røre i et minutt eller så.
Ta kasserollen av plata og rør inn melken gradvis før du setter den på varmen igjen, rør og kok til melken er kokt inn og «sausen» har tyknet, ca 2 min.
Slå av plata og rør inn gulost og Parmesan slik at osten smelter inn.
Hell ostesausen over broccolibukettene i formen, dryss over brødrasp og litt ekstra Parmesan og sett i ovnen til toppen er gyllen, det tar ikke mange minuttene.