Kylling med harissa, couscous og kikerter


Januar er tiden for mat med litt ekstra «varmende» krydre. Her bruker jeg harissa, en nordafrikansk krydderpasta som består av bl.a. spisskummen, chilli og koriander. Harissa gir en utrolig god smak til kyllingen synes jeg, og nå er denne krydderpastaen ofte å se i norske dagligvarebutikker. Rask og enkel middag med mye smak!

Du trenger:
(4 porsjoner)
2 dl yoghurt naturell
2 hvitløksfedd, knust
2 ss harissa (krydderpasta, finner du den ikke i butikken kan du lage den selv)
4 kyllingfileter
solsikkeolje, til steking
5 dl kyllingkraft (kokende varm)
300 g couscous (bruk gjerne fullkornsvarianten)
2 ts malt spisskummen
2 ss smeltet smør
2 gulrøtter, revet
2 ss korianderblader
400g kikerter, skyllet og avrent

Bland sammen yoghurt, hvitløk og harissa, enten i en bolle stor nok til å ha kyllingen i senere, eller en ren plastpose/brødpose. Ha i kyllingfiletene og se til at de er dekket av marinaden. La kjøttet marineres i minimum 20 minutter, eller du kan gjerne gjøre klart dette om morgenen eller kvelden i forveien.
Varm litt olje i en stekepanne (middels varme), ta kyllingfiletene ut av marinaden og stek dem til de er gjennomstekte. Tiden avhenger av størrelsen, men ca 15 minutter holder hvis de ikke er for store. Sjekk underveis.
Mens kyllingen stekes: ha couscous over i en bolle og hell over den varme kyllingkraften. Dekk til med en tallerken el.l. og la den stå i 5 min. Rør inn spisskummen, smør, gulrot, kikerter og halvparten av korianderen med en gaffel. Smak til med salt og pepper.
Servér kylling og couscous med resten av korianderbladene, og gjerne litt ekstra harissa og/eller yoghurt naturell ved siden av.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *